Bokat och klart! ;)

Ja då var föressten det bokat och klart för intensivkursen jag ska gå i Arjeplog blir de och ta Körkortet som jag nu länge velat ha så nu känns de mer verkligt då man har bokat och klart och hoppas nu på verkligen få körkortet hade ju verkligen varit en lättnad och hur skönt som helst för en i mycket dels å jobb fronten kunna få eller lättare o söka andra jobb och sen då man har barn o familj är de ju himla fördel o ha de och om man ska handla att kunna fara själv utan barn o kunna handla och så och sen i övrigt att ta sig nånstans och så och om man vill på nån affär eller nå eller är ensamen hemma som nu och fara till nån och hälsa på med barnen eller bara de här med att om man är bort bjuden nånstans eller nån stor helg då fredde kanske vill dricka och så och vi måste ha bil så vore de ju en lättnad om man själv hade körkort ju och han jämt ibland skulle slippa behöva köra utan kunna ta sig nå om man blir bjuden. Och även bra om man ska semestra och sånt att kunna turas om att köra och så mycket som de är bra till så är ju inte nån nackdel direkt och är verkligen värt varenda krona ju för körkort i dagens läge är viktigt och man är faktiskt rätt beroende och behov och de förenklar mycket då man har körkort ju:).

Så nu är de som sagt bara vänta tills den stora dagen är kommen och man får åka iväg den 13 februari är de som de är bokat 2,5 vecka så ska verkligen bli intressant och spännande o hoppas allt går bra och att man klarar allt så man kan komma hem med körkortet ju hade ju varit Guld värt och överlycklig ju ;).
Ska eller har ev tänkt tjuv börja läsa teori då jag har böcker här hemma från förra året då ja började på ninas mn de blev aldrig nå så de är ju aldrig nån nackdel o börja läsa här hemma även om de blir mycket o läsa där under veckorna samt köra!! ;).

nåja håll tummar o tår att de bli körkort då ja sen åkt iväg!! ;)

Ensam hemma!

Ja då var man ensammen hemma och har lite tid över då barnen är lagda och karln är på plats i coop arena med sin bror och några vänner bland luleå fansen och ska se matchen mellan Luleå- skellefteå ikväll så med andra ord är de derby ikväll och man hoppas de blir en skön 3:e raka seger ikväll hade suttit förbannat skönt och samtdigt dra ifrån med lite poäng då ju, får hålla sig uppdaterad iaf via nätet som tur är;). Gubben och vännerna ska sedan fortsätta öl drickande och de där dom var innan matchen o bastade & åt på en av fredde´s polares jobb på luleå energi lokalen i stan tydligen som han får ha eller låna då hans polare jobbar åt dom, så karln lär ju inte komma hem förän sent i natt och komma som vanligt kall och jäklig för att mysa då man somnat o sover som godast ;P.

För övrigt idag så har de inte hänt så mycket jag har jobbat fm från 7-14 och de har bara gått bra trots man haft sina 3 sköna lediga dagar ju så hade man inte blivit allt för bekväm från att ha varit ledig vilket är tur och känns skönt.
Fick även nya schemat idag för januari ut och det vart ett rätt hyfsat och bra schema någorlunda efter de man önskat iaf helgerna veckorna är ju som att de inte spelar lika stor roll men men är ju sån människa som tycker mest om att jobba fm och har alltid varit så så jobbar helst de om man väl får eller önskar :).

Så nu är barnen lagda(den ena iaf) ..haha den minsta Liam är som vanligt svår sövd och vill inte sova då han egentligen borde sova är så jobbigt när han inte vill sova förstår inte hur man ska komma tillbaka i hans rutiner eller sömn rutiner igen har ju inte varit nå problem förut ju då han skulle lägga sig mellan 19-20 men nu nej nej vet inte om de är för att vi bytte sängen och är ju våningssäng o han ligger på golvet o kan gå upp som han själv vill eller vad de beror på men är mycket jobbigt har aldrig haft de besväret förut med han eller aldrig med Elias heller för den delen helt otroligt iaf, hoppas de kan gå över snart men verkar hopplöst....

Nå ikväll blir de då bara lugna puckar framför datorn och tv:n innan de senare ikväll blir läggdags o få sig lite skönhets sömn då man ska upp och jobb imorn med fm 7-14 på självaste nyårsafton och sen blir det hem och börja fixa och ha sig inför nyårsfirandet vi ska ha med älskade bästa vän karro och hennes sambo Nicklas som kommit upp och är här just innan jul kom dom till måndag efter nyårs helgen så ska bli riktigt mysigt och trevligt & fira tillsammans o surra o dricka & äta massa gott och ha lite underhållning o spel & sånt;). Min storebror Johan ska även vara med och fira då han ville ta de lite lugnare på nyår då han haft en del drickande och annat trevligt efter jul och mellandagarna och så ju :).

nåja hoppas ni andra får en bra kväll och önskar alla ett riktigt Gott nytt år ;) 


Juldagen!

Ja då var de juldagen och kväll till och med som hunnit bli innan man hunnit sätta sig vid datorn och vid bloggen sin en stund herregud så fort dagarna rusar förbi en bara... Har haft iaf en underbart trevligt och mysig julafton tillsammans med familjen och nära och kära och ätit en massa gotta Lite väl för mycket kanske? hahaha..... Men är det jul så är de jul och då säger man ju oftast att de är tillåtet att äta mycket av de goda och sen ev förbränna eller träna bort det hela ;).
Barnen har då varit super nöjda hela gårdagen med allt som vi gjorde och hade under julaftonsdagen/kvällen och nöjda med att få träffa tomten och få alla dessa paket dom fick igår hur mycket som helst även om inte vi köpt så himla överdrivet mycket i år tycker jag men men finns ju så många andra dom får ut av också som bidrar med mer leksaker eller saker och kläder så de drar ihop till en del ;).

Idag Juldagen så har jag varit uppe före tuppen då de var fm jobb som väntades klev upp vid 06 tiden för att vakna och göra sig iordning för jobb 7-14 och dagen har bara gått bra och rätt så fort och skönt har de varit. Sen har man bara ätit middag och sen försökt vila lite då man varit sent uppe igår och tidigt upp idag så men har hunnit med att försöka få nån ordning bland julklapparna stoppa alla leksaker och annat dom fick igår på lite platser där dom ska vara på rummet och barnens bägge fina kläder dom fått båda två i julklapp i sina garderober men insett nu att dom har alldeles på tok för mycket leksaker och andra saker och dels för små garderober bägge två så skulle verkligen behöva några dagars rensning av bäggde delarna för att få nån ordning för herregud hur de ser ut i rummet både bland leksakerna och grejjerna och i garderoberna är ju hur mycket som helst ju fattar inte att de är så mycket som de är och att man samlat på sig mellan årena helt otroligt verkligen nåja de får väl bli nå projekt vi får ta och göra då vi har mer tid över eller sådant ;P.
Skulle verkligen behöva större eller fler rum i huset eller ett större hus med fler rum märker jag med alla dessa saker och ting både barnen och vi har ;P hahahaha

Nåja ikväll blir de i alla fall lungt umgås med familjen och barnen och leka lite med barnen och sen när barnen lagt sig för kvällen/natten så blir de bara att slöa framför tv:n då man är värd de och trött och ska upp tidigt imorn igen då de väntas fm jobb samma tur imorn med 7-14, men sen ledig i 3 hela dagar vilket ska bli riktigt skönt även om vi har en massa planer och saker vi ska göra vissa dagar men de ser man fram emot iaf då man är ledig iaf :).
Sen är de torsdag till veckan man sen börjar till lördag och med andra ord jobbar 3 helgen sin nyårafton och nyårsdagen fm med 7-14. Ska fira Nyårsafton med min älskade bästis Karro och hennes sambo Nicklas som har kommit hit över jul och nyår från Karlstad där dom nu mer bor sen ett år sen typ tror ja om inte mer och dom ska vara här i luleå så ska bli riktigt roligt och träffas och fira ihop och äta och dricka gott och umgås och mysa på med en massa roliga saker man hittar på och firar under kvällen :).

Nej nu ska ja gå till barnen och se hör nå livat där antar att de är lite små gnabb om leksakerna eller julklapparna deras ;P

Seeeeee you all ;)

Just de ja höll på glömma! ;P

Ja glömde kom jag även på att skriva att jag har äntligen bokat in mig på en intensivkurs för att ta körkortet äntligen nämligen där min kusins tjej var där ja hört att de är väldigt bra där nämligen i Arjeplogs intensivkurs som dom har är på 2,5 vecka så är ju som det bästa tror jag för en att fara på en intesivkurs och förhoppningsvis få nu körkortet som ja lääänge läänge längtat och vill ha ju, för med tanke när man har tillfälligt jobb och har barn och så vidare så blir de ju inte annars att man tar sig helt tid för det hela och går inför det hela utan blir bara avbrott eller sånt så är lika bra att fara iväg och göra bort allt på dom veckorna ju och komma ev hem på helgerna som man kan om man vill :).

Intensivkursen som jag bokat mig in på är den 13 februari de börjar v.7 asså måste bara innan dess hinna få mitt nya legitimation ja nu ska gå och göra så man har de när man ska åka :).
Läängtar lääängtar så mycket efter att ha körkort så hoppas man nu klarar de och att tiden går fort tills de börjar nu när man har nått man vet man ska göra och klara av som mål ju!! :)

snart be ge sig mot jobbet!

Jag hade tänkt skriva en rad eller två innan det är dags att börja be ge sig mot jobbet då de väntas att jobba kväll 14-21. Liam är fortfarande sjuk och är hemma och krasslig så just nu tar man de lilla lugna innan jobbet väntas och Liam han ser på film då han är sjuk och sin favorit film/box nämligen Fåret shaun herregud vad dessa filmer snurrat och snurrat på och fått gått på..haha ;P.

Lämnat Elias på dagis iaf så han får vara som är frisk så fredde får hämta hem han efter jobbet och sen får vara med pojkarna då jag jobbar, och mamma som är som sagt med Liam medan jag jobbar och fredde med jobbar till 16 så är ju inte så länge dom behöver vara med Liam då jag börjar 14.

Ja imorn är man ledig men har ändå lite små måsten så helt ledig är man ju inte om man säger så, ska nämligen små städa här inför jul o nyår blev aldrig av idag så de måste göras och sen leta fram lite bilder till en julklapp vi ska ge bort från oss barn till mormor min nämligen en digital fotoram som vi ska sätta en hel massa bilder lite från oss i familjen med barnbarn och mormors hund och bilder på morfar och så som kan vara kul o ha för henne som rullas hela tiden som hon kan ha framme och titta på när hon vill och känner på så blir nog bra det :).

Ska även och se imorgon kväll på en av mina systrars flicka som ska ha en dans uppvisning imorn på coop arena det är konståkning eller vad de heter så dom ska ha en jul show som dom ordnat åt föräldrar och nära o kära till dom och dom ska ha nån pingvindräkt aktigt eller vad de var så ska bli kul o se allt dom lärt sig och tränat inför :).

Nej nu måste ja göra mig i ordning för att snart åka mot jobbet!
seeee yooou!

Ledig och skön dag ;)

Ja idag har man varit ledig och haft sovmorgon det behövdes då liam har vaknat igår natt och hostat och hostat o har låtit väldigt rosslig i halsen o i lungorna när han sov i natt så man var rätt trött då han kom över till oss då de blir trångt men mysigt samtidigt då dom kommer dom små och vill mysa i sängen då dom inte är riktigt krya men det är ju samtidigt lite jobbigt om dom håller på hosta och rossla som han gjorde inatt så då blir de inte så mycket sömn och man störs rätt lätt och då behöver man en sovmorgon, tror klockan var strax efter 9.30 då ja klev upp och fortfarande kände sig seg och trött..hehe ;P.

Sen var de bara och fika och göra sig och barnen klara för dagen dom var ju som sagt lediga idag då man själv var ledig orkade inte börja dra dom till dagis och stressa på morgonen. Sen blev de att barnens gammel mormor mayden kom och var barnvakt åt Elias och Liam medans jag hade ärenden på stan nämligen att köpa klart julklapparna åt syskon barnen Emelie, Thea samt Lilly och nästa år blir vi allt fler då de ökar i familjen/släkten då min andra syster får sitt första barn och sen får ju min lillebror och dom också sitt första barn i januari bägge två beräknade så ska bli mysigt och trevligt de med, kommer säkert få ännu mer bebis längtan efter en till här i huset svårt att inte få det ;P.

Nåja åter tillbaka till samtalet så for ja till stan och hittade julklappar till syskonbarnen så blev jätte bra och nöjd med dom och hoppas dom också blir de fast de borde dom ju då de var de dom typ hade med på önskelistorna deras. Sen då hitta ja även kläder åt mig själv till julafton men tog som vanligt lååång tid innan ja hittat den perfekta klännigen som ja innan hade som bild framför mig hur den skulle se ut även om den blev lite annat än vad ja tänkt mig men var verkligen jätte fin och känner sig verkligen de med i den fin och smal och vacker så det var värt varenda tid man fick gå och prova i många många provhyttar o bli besviken och tappade nästan hoppet där ett tag då de ofta brukar vara så svårt för mig och hitta de ja är ute efter men var skönt att till slut hitta den blev en guld/svart figursydd klänning som sat perfekt upp till och även ner till med lite ballong rundad puffaktig utåt ner till och sen köpte ja en bolero/kofta från vila och sen mönstrade leggings/taights till blir nog jätte fint alltihop att ha på sig på julafton och ev nyår också om ja känner för de om ja inte går o kiar nå mer på stan får se :).

Sen så hitta ja även en massa snyggt och fint smink med en ny mascara max factor var de skulle vara tydligen bra och ge mycket volym och så och sen en svart/silverglittrig eyeliner hitta jag samt en ny jätte smart två delad ögonskuggspenna i ett som sotnings penna och ögonskugga i ett jätte smidigt och tuff verkligen max factor de märket med såg ja älskar den dära lite mörka sotiga looken och lite ljusare upp till så ska bli spännande och se hur de blir och sen med kläderna på och göra nå fint i håret me lite lockar eller annat oj oj vad ja fantiserar och längtar nu allt mer när man har allt klart ju!! ;).

Sen ikväll i övrigt så har de varit lungt Liam har fått feber i em så 38,6 och var som hängig och rosig så antar att de var de som var på gång då han sov och var så rosslig i natt så blev en lugn kväll och hoppas han inte blir allt för länge sjuk nu när de är så nära jul och så ju det vill man ju inte nåja med lite vila och feber nedsättande och mycket vätska borde funka bra hoppas ja och inte bli allt för långvarig får man hållat tummarna för!! :).
Som tur är börjar ska Liam få vara med mamma på em då ja jobbar kväll imorn börjar 14-21 så då är man som hemma hela fm ju och åker vid 13 tiden så blir inte så länge mamma behöver ha Liam då eftersom fredde slutar 16 och tar över sen så man kan iaf jobba kvällen och sen ledig onsdag iaf så ja får vara hemma med liam i fall han har än feber eller hängig får man se sen hur länge de håller i sig som sagt men men allt brukar gå och lösa iaf :).

Nej nu ska jag ta och sova så man får lite sömn om liam vaknar o är grinig i natt då han är sjuk och sen så ska ja iaf lämna Elias på dagis vid 10.30 iaf och hinna slå in julklapparna ja köpte åt syskonbarnen idag och sen tänkte ja även hinna med och dammsuga och skura lite snabbt här hemma med nu inför jul och nyår :).

Godnatt Godnatt!!

1 av 3 helger avklarat!

Ja då har man tänkt ta sig tid och skriva här en lite sväng medans man än har datorn och kommer ihåg att skriva nån rad såklart blir lätt att man missar det annars...haha ;P.
Ja då var det söndag kväll då helgen har då gått rätt så himla fort faktiskt trots att man har haft jobb helg, var ju iofs ledig fredag så var lördag och söndag då och nu ledig imorn så då blir helgen genast mycket enklare och skönare o klara av, alltid skönt när man har gjort bort sin jobb helg ju, men har ju 2 st helger nu kvar framför mig så nu är åtminstone 1 av 3 helger gjorda.
 
Men man får tänka positivt iaf på dom här kommande 2 helger som är kvar är ju jul och nyår och då tjänar man ju bra med pengar iaf och jobbar som dag pass så nå vet ja det går bra då och är ju ledig julafton iaf och är man väl inställd på att man ska jobba jul och nyår så brukar de gå bra iaf, man är ju ledig emellan åt ett antal dagar mellan jul och nyår och så i alla fall så och nu innan julen så och tycker man har rätt bra iaf schema med de tider man ska jobba och de dagar man får vara ledig tackvare att jag och mina 2 andra underbara kollegor gjorde ett bra jobb tillsammans och kunde komma någorlunda bra överens ju och hoppas då alla blev rätt så nöjda då vi alla mer eller mindre är tvugna och jobba just jul och nyår då vi är bara 2 som är extra på avd där vi jobbar.

Idag annars har man varit rätt trött var bara tyvärr när man kom hem och ställa sig vid spisen och kocka ihop en broccolie pastagratäng som är hur underbart super god som helst ju hade gärna sluppit då de är rätt enkel maträtt men mycket moment och sånt man ska göra och karln såklart säger att ja men ja kunde inte förbereda eller göra nå för jag vet inte hur man gör o.s.v ja ni vet karlar tar för givet ibland att de är vi kvinnor som ska stå för matlagningen och vill gärna inte anstränga sig i onödan och behöva göra middag mer än när dom är själva med barnen och måste då man t.e.x. jobbar kväll och så laga nå lättare middag såklart och de tycker dom är nog jobbigt tycker karln min då han är lite bortskämd o ha jämt haft mat och dukat på bordet då han alltid kommit hem från jobbet vid efter 16 tiden då man varit mamma ledig nu 2 ggr tidigare och även om när man som tidigare och nu då jobbar oftast dag eller bara 75-80% så tänker dom att då hinner man när man inte har lika långa dagar eller slutar så sent som dom...haha ;P.

Sen har vi bara tagit de lungt här hemma i familjen då det varit så kallt ute och det har märkts på barnen också då det bara varit inne fick ja höra och då blir dom genast rastlösa om dom inte kunnat varit ute eller varit och hittat på nått speciellt under dagen så när man var som tröttast och kom hem från jobbet och bara ville vila så var dom ju bägge pojkarna små alldles baki en och skulle vara vid en och ha en och vara med o göra saker när man varit borta ett antal timmmar under dagen och for och levde om och hade sig bägge två så på skämto sido kan man säga att vara på jobbet var till viss del semester om man jämför hur de var här hemma... haha ;P.

Nåja kvällen har gått bra och nå är de mysigt o vara med ungarna och karln när man väl kommer hem men ibland är man så trött att man bara vill sova eller vila en stund. Men har nyss lagt barnen men bara den äldsta pojken som vanligt som somnat hur lätt o fort som helst medans den andra minstingen jämt kommer upp o ska inte alls sova utan kolla läget o vill börja leka istället för att sova, nåja det brukar inte ta så länge så somnar han på soffan iaf och man kan bära över han till sin säng :).

Resten av kvällen då han somnat blir att jag och fredde har tänkt slå in alla barnens julklappar vi inhandlat åt dom så man gjort det färdigt är ju lika skönt och bra att få de gjort när det är så nära nu och barnen är ju så nyfikna även så blir roligt samtidigt o pyssla på och slå in alla paket så fina så med fina julpapper från barnens hus och toy´s rus och andra fina papper med en massa andra fina snören och ettiketter vi ska slå in paketen med som ja inhandlat :). Sen blir de bara att slö titta på soffan innan det är dags att sova även om man är ledig imorn så vilket ska bli
himla skönt o man har barnen lediga imorn så man slipper gå ut i kylan tidigt för att lämna dom utan bara ta en skön sovmorgon.

Ska imorn på stan en sväng med kidsen hade ja tänkt vid strax före lunch iaf och hitta nå kläder man kan ha på sig till jul och sen om man hittar nå till nyår ju det måste ja då hitta så ska bli spännande och se vad ma hittar för fint att ha på sig. Har nog här hemma de fina som barnen hade på sig när vi gifte oss i sommras vit skjorta med silver väst + kravatten deras o nå fina jeans dom kan ha på sig dom är ju riktigt fina som dom ju bara använt en gång var ju så kan ju lika komma till användning under julen eller nyår då med då man lika beställt o köpt dom tiidgare, men ska ändå kolla om ja hittar nå åt dom så man kan variera och ha en dag de kläder dom hade från bröllopet vårat på en av dagarna antingen jul eller nyårsafton och om man hittar nå på stan kan dom ha den andra stor helgen ut av dom :).

Nåja nu göra de jag sagt tiden går nog fort ju! :)

Dags att skriva nån rad kanske?

Ja det är kanske dags att skriva här nån rad men som vanligt är det så mycket då man dels jobbar ju och har hemmet och kidsen o ta hand om och ibland prioriterar man inte att sitta vid datorn ibland eller man tar sig iaf inte tid för att hinna skriva ibland då man ibland är så trött så man ibland bara kollar snabbt igenom mejlen och facebook snabbt så då blir de så ibland att man inte tar sig tid för att skriva..hehe ;P.
Jag är även ganska less på min blogg alltså utseende skulle vilja göra om den en hel del o göra om texten och lite bakgrund och kanske förnya bilderna som ja har som header men inte lätt o göra de då man är så kass och är inte speciellt duktigg tyvärr på att hålla på med de dära koderna man ska hålla på för att förändra den, men får väl se om systerdotter kanske får tid o hjälpa en nån dag, för faktiskt nog så har själva bloggens utseende och hur man har text och allt hur man skriver stor betydelse till att det är mer roligare o skriva och för andra och läsa också självklart!.

Nåja idag har jag varit ledig vilket har varit skönt haft lång sovmorgon till halv tio tror ja klockan var då barnen satt o såg på film på morgonen då man var så trött och inte alls ville stiga upp riktigt vid strax före 8 tiden kändes de som, tur att de finns film och tv ibland rena räddningen många tidiga morgornar.. hihi :).
Annars idag har vi bara tagit de lungt Elias som nu är så stor och klarar som allt själv ju har varit ute mesta dels av dagen då han älskar o vara ute och är ute i alla väder o vindar det spelar ingen roll för han han vill vara ute för han klär på sig ordentligt och är så i rörelse o så så han fryser då aldrig vilket är bra det ju, kanske räddningen varför vi har så friska barn då liam också tycker om att vara ute en del men inte själv dock som ni säkert förstår..haha.

Elias har även idag fått åka skoter & traktor med morbror danne som han tycker så mycket om och älskar att få åka och sitta med i traktorn då han eller morfar brukar skotta, det är då så kul att han är så intresserad av de och åka skoter en riktigt grabb med andra ord kan man säga.

Liam och jag har bara tagit det lungt idag inte gjort nå speciellt idag vilket iofs har varit rätt skönt när de är sånt väder ute och man är ledig så kan de vara skönt med sånna dagar också, men nå märker man konstigt nog ändå att man kan bli smått rastlös för man är ju vara van och vara o farten och jobba och så ju så då blir de som ofta att man kan ha stunder då man kan bli lätt och fort rastlös vilket jag tycker är så jobbigt för det är ju både bra och skönt att ta de lungt mellan varven då man väl är ledig och ska ta de lungt då de varit efterlängtat men men blir väl inte alltid som man tänkt sig som då för stunderna då man varit trött utan man har energi till tusen och svårt då att inget göra eller sitta still...haha ;P.

Hade tänkt åka till stan idag men orkade verkligen inte o i detta jobbiga tråkiga väder så beslöt ja mig för att ta de då ja är ledig i veckan mån och ons såg ja så ja hinner köpa de sista julklapparna åt syskon barnen som ja bara har kvar åt och sen försöka hitta nå kläder att ha på sig på julafton för de är en stor o jobbig fråga man har vad ska man ha på sig, om ja känner mig rätt också så kommer ja väl ha väldigt svårt att hitta nå som vanligt har alltid för stora förhoppningar att hitta nå så fint som ja tänkt ut hemma på ett ungefär vad ja vill ha också finns de inte alls nå sånt i stan då man väl kollar är ju verkligen så frustrerande och jobbigt då kan ja säga er finns inge värre när man vet att man måste och är ute efter nå nytt att ha till nå speciellt tillfälle de gör ju att man känner sig ltie extra pressad och stressad verkligen över att måsta hitta nå ju.. ;P. Nåja får hålla tummarna man hittar nå och nå extra fint att ha på sig över jul och över nyår ju;).

Nej nu börjar de bli middags dags ska äta det som blev kvar från igår gjorde så mycket korvsoppa igår och då gubben inte åt hemma igår heller då han jobba över till efter 00:00 tiden igår så blev de ju så mycket också kvar så gör de lätt för sig idag då man är ledig o äter upp de då det ändå är gott och varmt när de är så kallt ute med nå ost smörgåsar till blir bra, sen njuta och mysa resten av kvällen med älsklingen då man ska jobba i helgen kväll 14-21 imorn lördag och söndag 7-14 så bara passa på och dricka nått vin glas ev o nå gott till för blev inget igår som ja trodde :).

Ha en underbar skön fredag kväll allihopa!! ;)

När ska man hinna!?

Ja åter till denna fråga när ska man nånsin hinna med nått här i livet, har hur mycket som helst som jag tänkt göra tidigare och nu lite små saker till att göra men förstår inte när man ska hinna med nått här i livet och när man inte hinner med gör det hela mig bara stressad har kännt så mer eller mindre sen just före sommaren o efter bröllopet vårat och allt men kanske för att man har i stort sett bara jobbat hela tiden inte haft ledig nå alls detta år typ, ska inte klaga har ju jobb men ibland tycker man att de skulle kunna vara skönt o få lite mer ledigt o kunna få välja o lägga schema själv ibland! :).
Jag tror även ibland att man är arbetsskadad då man varit med och jobbat där det varit eller är just nu stress bland viss personal och så antar att man blir likadan själv smått o så trots att jag verkligen HATAR stress finns inget värre än de och när folk stressar i arbete man har INGENTING igen för det och leder ofta som sagt att folk blir sjuka och så ligga bra och INTE stressa!.

Blir så själv frustrerad när man själv vet att man inget hinner och om dagarna och så då man väl jobbar är man ju trött o vill bara ta de lungt när man väl kan och samma känns de ju när man väl är ledig en dag så orkar man ju inte alltid med och göra en massa måsten och ärenden man egentligen skulle behöva utan man måste få vila och återhämta sig ibland ju!.
Kan de även vara att man har för stora krav på sig själv och själv disciplinerad på senare dagar tror jag och vill så gärna ha ordning och de på de mesta som gör att man känner som man gör inte bra utan bara jobbigt för ens egen del känner jag.... SEMESTER Nu tack kan behöva det!!! ;P haha


Nej nu ska jag lyssna på lite spotify och sen får se vad man hinner göra innan man måste be ge sig till jobbet för kvällsjobb ju, kände precis att jag tappade gnistan att skriva då ja tycker de bara är jobbigt o tråkigt o skriva o känna så som man gör nu har som ingen glädje kvar känns de som känner mig bara totalt STRESSAD över allt här i livet just nu känner jag, även om de är skönt o skriva av sig ibland och så men nej nu sätter jag punkt för idag för detta inlägg iaf.




Utvilad och sovmorgon!

Ja då har man fått sovmorgon idag trots att man gjorde en tidig kväll så nu ska man väl vara utvilad men känner mig som smått seg iaf men brukar ju vara så då man väl fått mer sömn än vanligt ju ;P.

Har för drygt lite mer än en timme sen varit och lämnat iaf barnen på dagis då de väntas jobb kväll idag och samma imorn med blir de och dag tur fredag sen ledig vilket känns efterlängtat och skönt o få vara ledig hela 2 dagar då de är helg ;).

Fast iofs så har vi ändå på lördag på fm en massa göra nämligen tänkt köpa färdigt alla julklappar som ska köpas och köpa nå nya lucia kläder eller grabbarna ska ju självklart vara tomtenissar då dom ska uppträda på dagis, men vet inte ja kommer då säkert iaf få jobba den dagen tyvärr och missa de då ja är ledig i helgen ju och dom hade så knäpp tid valt Elias 13.30 och Liam kl 14 och då jobbar man ju oftast och dom hade valt så för att de var en del önskemål tydligen från andra föräldrar som har äldre barn på skolor och sånt som har uppträdande på kvällstid och så så då tyckte dom att de krockar och så och visst de gör de ju men inte är de ju faktiskt alla som kan ta ledig bara sådär från jobb ju och gå och titta, hade gärna velat gå är ju verkligen mysigt och se alla barnen uppträda och vara så duktiga så men men får som sagt se hur de blir :).


Usch vad denna fm har gått fort sen man vaknat efter sovmorgonen har ju bara o princip hunnit göra sig o barnen klara för dagis och sen hängt undan lite tvätt och så och sen är de alltid jobbigt tycker ja och jobba em/kväll för att det är ju bara de man orkar ju inte göra eller planera allt för mycket för man vet ju ändå att man har tid sen o passa då man ska iväg och jobba och så ju och tiden går ju verkligen så fort ändå så är de dags o be ge sig mot jobbet ju!.

Måste ikväll efter jobbet eller imorn på dagen göra klart iaf en lång lista på de vi ska handla för julklappar åt barnen och de övriga man ska köpa till och sen andra saker ja tänkt inhandla som en julgran o allt man ska dekorera den med och sen så kolla på lite kläder inför julafton åt både till en själv och till barnen kan ju vara roligt o ha nå nytt o fint på sig som när de är julafton :).

Åh snart kommer min älskade bästa vän Karro och hennes sambo Nicklas hit till Luleå från karlstad för att fira jul och nyår och vara här ska bli sååå roligt och efterlängtat då dom kommer verkligen åhhhh saknar er så mycket vill bara ha er nära så man kan umgås o träffas oftare har ju haft så roligt tillsammans och jag och karro har ju haft och känt varandra sen kyrkans barnstimme d.v.s när man var kring före skol ålders tiden så de är gode länge sen så och alltid varit en nära och kunnat prata med och haft mycket roligt ihop och många roliga minnen och så, visst nå vet ja att ja kan prata med henne än fast hon och nicklas bor så långt bort som dom gör nu men var som roligt o lättare iaf när dom bodde så nära som hon gjort  och karro var ju givet klart mitt val även som brudtärna till mig och sen Nicklas var ju bestman åt fredde för dom har verkligen haft mycket roligt ihop sen vi fick lära känna Nicklas sen han flyttade hit till luleå ett tag till Karro och Nicklas är så rolig o hjälpsam och lätt o prata och umgås med verkligen är så glad att karro hittade en sån snäll och fin kille som honom de är hon verkligen värd och alltid velat att hon ska finna en sån bra kille som nu Nicklas är mot henne och alla andra i omgivningen och så ju:).

Vill verkligen ibland känner vi bägge flytta närmre dom bägge vi båda har ju ändå inget fast här hemma verkligen nått hus som vi äger eller har nå fasta jobb så egentligen de som håller en kvar är ju självklart familjen och en del av vännerna man har ju också såklart, inte lätt alla gånger och veta hur man ska göra och så ju för behöver ju snart ändå större här hemma med och vill ju ha nå fast jobb själva känner vi bägge två och vill så småningom ha nå större och helst iofs gärna hus vore ju underbart men kan ju inte köpas då man inte har nå fast jobb eller än har så mycket pengar till kontant insats som man nu måste ha då man ska köpa hus om man nu inte redan har alla pengar sparade ju såklart, inte lätt allt i livet egentligen när man vill så mycket och har så mycket önskningar ju, vill ju även så mycket gärna snart i framtiden känner jag ha en liten knodd till för vill dels inte ha allt för långt år mellan den sista barnet o dom andra två & lika bra och göra bort alla medans man än är ung och verkligen vill för barn är de bästa jag vet och har alltid sagt 3 barn vill jag ha och fredde vet om de och gått med på de då han egentligen först var nöjd med två men han har ju vetat om de sen vi träffades att ja alltid sagt 3 så  de visste han allt om efter de att vi träffades och innan vi ingick då äktenskap ...haha ;).

Nej nu göra lite nytta innan sedan jobbet kallar!
 Seeee yoou!


Ledig dag!

Ja idag har man ledig dag vilket känns mycket skönt o efterlängtad efter två helger man jobbat nu som vanligt och sen även jobbat på veckan med såklart o varit mycket sjuka så vi som är extra har fått varit med o hjälpt till med dom andra boenderna och så fast vi egentligen inte ska göra de och så eftersom vi är extra åt en viss speciellt person vi har hand om och den ska vi vara med o ha full koll på var o fråga chefen våran vad de var som gällde då de varit mycket annat man tycker vi fått gjort o varit med i istället även visst om personen varit lugn och så stundvis men känns inte som att man gör de man ska ibland o har inte full koll då med andra ord och så, men skönt och veta hur de ska vara iaf så.

Nu på denna lediga dag har ja varit med Liam på utvecklingsamtal först kl 9.00 och var bara bra allt går bara bra han är så positiv och framåt och glad grabb som gillar dagis o som utvecklas mycket o bra allt eftersom så känns ju underbart o höra även om man själv vet och märkt de att han både utvecklas o har sååå kul på dagis o så ju :).
Sen har de varit kl 10 tandläkarbesök med Elias för undersökning bara men allt gick då så fort o allt var bra och så ju.

Sen nu på fm och del av eftermiddagen har varit lungt har inte orkat stressa och göra så mycket då man väl är ledig men snart ska jag gå och hämta liam som är på dagis till 14 sen blir de nå mellis med ungarna varm nyponsoppa med vispad grädde och mandelbeskvier till mums så gott :).

Sen blir de att hänga upp julgardinerna sen göra middag och sen ikväll fara till bror och se hockey hos honom med alla andra grabbar han har oftast hos sig brukar alltid vara fullsatt i denna etta han har...hahaha ;P.

Måste även göra imorn en lista på allt vi ska fara till helgen på lördag och handla alla julklappar vo ska köpa till barnen och så och sen köpa nå ramar ja tänkt sätta upp nå nya kort på barnen sen dom fotograferades nu i höst på dagis roligt o få upp och ska även försöka få ut lite egna bilder och så på fint fotopapper av den bra fotoskrivaren vi har sen bröllopet och stoppa upp i de ramar nu vi köpt sen tidigare så de kommer upp kul o ha på vägarna alla minnen o så ju:).

Nej nu måste ja gå o dricka kaffe innan hämta liam på dagis!

Blandade känslor!

Ja äntligen är det torsdag så man får göra undan sin sista och 3:e kvälljobb på rad man har denna vecka alltid lika skönt tycker själv inte alls om och jobba kväll och speciellt inte iaf så många på raden om man säger så känns så tungt även om man visst får delvis sovmorgon men man ska ju ändå upp med barnen och hinna göra annat innan jobbet kallar så tiden brukar ändå rinna bara iväg så är de dags att fara till jobbet.

Imorn är man även ledig vilket känns jävligt skönt måste ja säga tycker denna vecka har gått så himla segt konstigt nog tycker annars veckorna brukar springa oftast förbi men inte denna känns som en evighet ju, men de är klart jobba ju hela förra veckan + helgen då var endast ledig en dag då och sen ledig denna vecka måndag sen 3 kvällspass på rad sen ledig då imorn och sen helg fast fm till 14 lördag och söndag så kanske är de som gör att de känns så segt...haha!

Har nyligen nyss varit på Ö&B och skulle kolla efter ett par julgardiner ja var ute efter men fanns inte nog många som ja behöver hit till vardagsrummet då vi har ju så otroligt många fönster, och tur de finns dollar och, rusta, Ö&B som har rätt hyfsat fina gardiner till vardagsrummet man då kan handla hit annars skulle de ju bli skit dyrt ju gardiner är ju inte gratis om man säger så om man går på hemtx och sånna affärer, fast brukar ju finnas iofs mycket fina att beställa oftast från jotex och ellos & så men som med allt annat har man knappt haft tid o tänka på de hela o kunnat eller hunnit beställa nått men får fara på dollar eller nå och kolla om dom har nå kvar, men man får skylla sig själv när man är så sent ute men dollar och dom brukar ju ha stort lager och sånt ju ;).

Har just även idag slog de bara mig tanken att jag just börjar fundera när vi var på väg hem från Ö&B vi satt i bilen från ingenstans att jag tror mycket att ja har gått ner i vikt är att jag varit så stressad och varit uppe i mycket och så jag glömmer tyvärr bort att äta som man ska för ibland kan ja komma på från ingenstans men oj har ja ätit nått eller att man kommer på sig att man inte gjort de på väldigt länge att man kan när man stannar upp känna sig smått hungrig och där med komma på sig själv, men ibland då de oftast varit mycket så när man ätit lite eller dåligt knappt nå så blir ju magen till slut van att knappt äta nå så man känner ju sig inte hungrig så ofta typ.

 men har ju iofs börjat äta mindre portioner också men tror nog även att de är mycket slarv att man helt enkelt glömt bort o äta några mål om dagen, ibland kan de bli ett endast ett mål man ätit, nåja får försöka skärpa sig o vara lite mer nogrann o ha koll på de hela för är ju inte bra för kroppen att vara så mycket utan mat eller stress för den delen, vet ju själv hur man haft de tidigare i den yngre ungdomen när man gick skola vad man slarva med maten och ibland inte alls åt nå och var alltid mitt upp i annat och var med vänner o ljög att man ätit och så för ens föräldrar o så och kommer ihåg så dåligt man mådde sen när man väl skulle börja äta igen och så när man bara hela tiden fick upp allt man satte i magen och de var inte nå vidare kul eller bra ju för en själv då man inget fick behålla.

Nåja nog om dessa tråkigheter, denna blogg ska ju inte vara bara tråkigheter o negativt o läsa då är de ju inge kul heller.

Nu ska jag iaf göra mig iordning för jobbet, och som tur har har jag en underbar man som ska hämta mig ikväll för han o barnen ska till en kompis och se hockey o även göra nå rörmokar jobb där så han skulle hämta upp mig sen då ja slutat!! ;).
Vill såååå ha eget körkort känner jag också skulle vara sååå skönt verkligen så nu ska ja allt ta i kragen och fara iväg på en intensiv kurs o se vars de finns plats och de så man kan åka iväg nångång efter jul o ta de dära förbannade efterlängtade körkortet man bara hitills pratat om att man vill ha men ska man få nått så får man göra slag i saken och inte bara prata om de för då händer de ABSOLUTE INTE nånting och man får då Inget gratis heller så bara sätta snart fart på de hela ! :).

Ha en fortsatt bra torsdag ni andra iaf!! ;)

Stress stress.....

Ja man känner sig totalt sönder stressad just nu känner jag dels när man jobbar så hemskt mycket som man gör just nu, sen så känner jag mig så himla stressad över att hinna med de dagliga här hemma städa, tvätta, julpynta, köpa julgran klä den, hinna handla julklappar, julbaka, hinna fixa julkort ev att skicka iväg , hinna med alla utvecklingsamtal och andra saker man har då man väl är ledig tyvärr, inhandla kläder inför lucia för barnen då dom ska vara tomtenissar eller pepparkaksgubbar får se får höra vad dom själva vill  & sen kläder till en själv och barnen och så inför jul och sånt man skulle behöva förnya i garderoberna.......
Ja jag kan göra listan ännu längre men orkar inte så ni kan ju förstå att man känner sig smått stressad över mycket just nu då man jobbar rätt mycket och behöver ju vila emellan åt och om man jobbat kväll hinner man ju knappt nått så måste man upp o sova för att orka upp typ dagen efter och sånt både o jobba eller med barnen ju så HATAR verkligen och vara stressad finns inge värre och man blir ju så uppe i varv o så så man knappt hinner med sig själv eller tänka ibland helt sjukt men sant, bara man inte blir alldels knäpp av allt, eller får nån stressmage eller magsår vore inte kul att få det iaf...!! ;P.

Ja nu idag har ja i övrigt hunnit sova fått lite sovmorgon av barnen iaf sen fikat frukost, tvättat, hängt ren tvätt, plockat ur diskmaskin, duschat, gjort mig och barnen klara för dagen och sen lämnat dom på dagis sen nu skriver här en stund och sen ska jag iväg till syster Lena och hälsa på henne och Lilly innan jobbet kallar så man får komma iväg en sväng o tänka på lite annat och så än at hålla på jämt fixa här hemma då man väl har en ledig stund innan kvällsjobbet och så, så hjärnan även får slappna av och tänka på annat och se och hålla den gudomligt söta lilla Lilly ;).

Nej nu ska jag gå och hänga upp den 2:a körda tvättmaskinen innan ja ska be ge mig på en promenad till syster då så man hinner hälsa på innan jobbet kallar....

Tack och hej för idag! :).


RSS 2.0