Gnäll kärring!! haha

Ja man kan kalla sig själv för en riktig gnäll kärring kan man verkligen säga efter idag vaknade med ont o huvudet i morse då ja även sovit dåligt och somnade jätte sent i natt då ja inte kunde sova alls utan bara kolla på klockan och låg och vred och vände på mig jobbigt värre... men sen har ja haft ont i huvudet mer eller mindre under hela dagen. Sen så tog ja panodil zapp eftermiddagen o hjälpte efter ett tag en stund men känner lite smått ut av de nu, men har även fått ont i ryggen i korsryggen/slutet och ligger nu i soffan under täcket samt med värme kudde med laptopen i famnen inte lätt eller roligt o ha ont o gnälla och låta som en riktig gnäll kärring men är så jobbigt då man annars inte brukar ha ont eller så i övrigt och få allt nu då.

Annars idag har ja jobbat till 14 och är nu ledig i helgen vilket känns helt underbart i vilket fall ju även om man har ont och får hoppas de är övergående och bättre imorn kan man ju hoppas o få slippa bägge delarna sen. Vi har även gjort bort och köpt färdigt från bolaget det man ska ha och dricka imorn och man ska grilla och dricka och så senare på kvällen, blev nå gott röd vin som ja ska testa som är nytt som lät jätte gott och sen ska köpte jag även en del cider ja tänkte dricka både gamla samt nya cidrar och smaker ju alltid kul  o gott och pröva på nå nytt ju :).

Nej nu orkar ja inte skriva mer är så trött som man kan bli så blir att ligga här i soffan och se tv eller någon film eller nå och sen sova om man inte somnar i soffan under tiden före såklart då man redan är så trött, skulle inte förvåna en men de lär i vilket fall bli en rätt tidig kväll vilket som så man är pigg och utvilad imorn ;).

Ha de bra alla!!

Puss Puss

Deklarationen Inskickad!

Ja nu är här med den tråkiga deklarationen inskickad för i år och hade ju kunnat vara bättre om man säger så som man haft förut, fick restskatt i år och för första gången någonsin på 218kr... inte mycket att gnälla över eller så egentligen hade kunnat varit värre ju så de får man ju vara glad över, men samtidigt har man aldrig haft de och fått ett par tusen alltid tillbaka och brukar vara skönt nu att få inför sommaren så man kan antingen spara dom eller ha dom över sommaren om man ska inhandla nå eller till de lilla semester vi kommer ha i sommar i aug två veckor, nåja nu är de gjort och betalt även så nu slipper man det och hoppas på bättre nästa år ;).

I övrigt idag så har jag varit som vanligt i full rulle från rätt tidig morgon vaknade vid 8 tiden och gjorde mig och barnen frukost och sen så fick barnen roa sig med att leka & samt spela bolibompa på webben här över internet eftersom Elias tycker det är så kul då dom brukar få göra de på dagis ibland så, medans dom gjorde de så har ja hunnit städa hela huset dammsugit, skurat, tagit toan tvättat en maskin samt hängt den ;).
Tänkte dock överlåta dammtorkningen till karln min då jag tycker det är det tråkigaste ja vet och behövs på vissa ställen såg ja tas så det kan han pyssla på med då jag jobbar kväll i kväll och han o ungarna är hemm på em/kvällen!.

Sen var ja och lämnade barnen på dagis vid strax före 11 så fick man sig en liten promenad med skönt väder är det ju nu och soligt men om det bara INTE  skulle blåsa så skulle de vara betydligt skönare men men så bra får vi minsann inte ha de än verkar de som och man är ju van att de nästan jämt och ständigt blåser här i Luleå tyvärr så!.

Nu sen har de bara varit lungt har hunnit druckit lite kaffe samt deklarerat och skickat in de och gjort undan som sagt o betalt de som var och sen hinner man inte så mkt mer då ja ska iväg och jobba 14-21 ikväll, ska dock få skjuts av mamma till jobbet då fredde som vanligt har bilen och mamma och dom ska besiktiga bilen här dom har hemma vid före 16 tiden så då krockar de ju då man jobbar kväll så fredde får hämta mig ikväll med andra ord och det går ju bra det med.

Nåja nu ska ja gå ut den lilla stund som är kvar innan de är dags att dra sig mot jobbet!

Seee you!!

Puss puss

Underbara härliga dag- SOOOOL ;)

Ja det var några dagar sen man har skrivit men som vanligt har man haft fullt upp och inte mkt ork då man har jobbat hela påsken lång förutom igår då ja äntigen blev efterlängtad ledig samt idag men så man har tid och ork till annat med, även om jag som igår och en del idag med i alla fall varit rätt trött tros man blivit ledig men men det är väl inget ovanligt eller så då man jobbat och försökt varva ner efter det och så men nå är det i alla fall skönt och vara ledig.

Idag just nu är det strålande underbar sol som kommit känns riktigt skönt och upppiggande och roligt när man är ledig för igår var de piss väder inget vidare alls bara kallt o mulet lite sol på em men ingen vidare värme då men men idag nu är det det så det är ju underbart när man väl är ledig och kan vara ute o få lite energi och njuta av solen för det betyder så mkt sol ljuset verkligen blir genast piggare och gladare och så verkligen, så man får passa på när det väl är och man är ledig för annars brukar de ju alltid eller oftast vara tvärtom då man jobbar brukar de vara stålande sol och när man är ledig mulet eller regn.. haha men men ska inte klaga de dagar det kan få vara sol ;).

I övrigt i helgen så har vi tagit de lungt i söndags efter jag gick av påsk jobbandet så var barnens farmor och farfar och hälsade på här och fikad och så vilket var trevligt o uppskattat av barnen :). Sen hade ja ju handlat efter jobbet till att grilla i mamma o pappas stuga så blev att fara dit direkt efter freddes mamma o pappa for hem innan de skulle bli sent och molnigt även om de blev men super gott var de iaf och grilla de vi grillade hos lillebror i torsdags nån filé färdig marinerad med smör & vitlök är verkligen bara för underbar både och göra i ugnen och grilla så underbar smak så man kan ju äta ihjäl sig av det.. haha ;P och med pommes och bearniessås till och grön cesar sallad till m. gurka och små körsbärstomater till med feta ost och krutonger i och massa annat gotta till mums så gott de var;).

Sen igår när ja väl var ledig så var vi en sväng till barnens farmor o farfar för att hälsa på och leka där ute och sen hälsa på då de var ett tag sen vi var och hälsade på själva och sen så fick vi veta att de ska ha för 2:a gången hundvalpar V:20 gråhunds valpar så sött så och vet ju att fredde vill ha en hund då han jagar och så så får väl se om de blir att han skaffar o köper en av hans pappa dom förra var verkligen fina och verkar ha gått bra med och fina och bra hundar av de man hört tidigare då dom har väl kontakt med vissa som köpte förra gången :).

Annars igår blev de lungt gjorde inte mkt var på en sen lång promenad igår hela familjen vilket var mkt skönt och behövligt och då fredde även måste gå ner då han gått upp i vikt senaste tiden är ju så när man börjar bli äldre och inget tränar och så bara äter gotta men men ska även också nu ta tag i tränande eller promenaderna i alla fall så man inte går upp iaf :) hehe.
Vart en mkt tidig kväll igår då ja var och varit så trött senaste dagarna kan sova hur mkt som helst verkligen ....

Nåja idag ska man bara njuta och vara ledig och ska snart gå ut på promenad när vännen Anna och lilla kevin kommer hit och hälsar på och sen blir de lite kaffe surr säkert på det vilket alltid är trevligt och som man saknar från när de blev ofta de då man var mamma ledig med små boysen sina, vilket man saknar ibland och var ju svårare för mig tidigare o ta mig lite överallt måste ju alltid åka bussen då då ja inte hade körkort men men nu hr ja de och kan nästa gång ha bil o ta mig överallt vilket känns mkt skönt om man får fler vilket jag iaf vill så mkt såvfår hoppas det blir på ett tag iaf och inte allt för sent känns som att man vill göra undan sina efterlängtade kids och sen kunna njuta medans man ändå är sen rätt ung och kan göra de man vill med resa och annat trevligt och så ju :).

Nåja nu ska jag fortsätta njuta av solen ;)
seee yoou.
Puss puss

Långfredag- Glad Påsk!! =)

Ja idag är det långfredag och har påbörjat påskhelgen då man jobbar hela helgen, jobbade fm idag till 14 och var skönt de ju då de är rätt mkt på övriga avd och så och man börjar känna även om ja var ledig onsdag så känns de att man har jobbat alla övriga dagar denna vecka och har ännu 2 dagar kvar innan 2 dagars ledighet som jag längtar så och ser fram emot, vet inte har blivit så himla trött nu förtiden och inte samma ork och energi känner jag... haha.

I övrigt idag när ja slutade var de bara raka vägen hem och sen så for jag och handlade och gjorde undan färdigt påsk godis och köpte påskäggen och kidsen som jag nu snart ska göra i ordning och fylla så dom får sina efterlängtade påskägg som dom längtat och tjatat efter hela dagen lååång..hehe ;).

Sen så efter det blev de att göra sig och barnen klara och duscha för min del och sen byta om på på hela familjen inför middagen som vi var bjudna till Anna & Alvaro och lilla kevin, och måste säga de var helt underbart gott både middagen som var marinerade kyckling fileér och potatis gratäng , sallad samt olika dressingar och jätte gott vin som dom bjöd på en riktigt höjdare allt ihop, dock så skulle fredde köra för han hade druckit igår och var inte så sugen idag där med så jag och anna & alvaro fick dela och njuta av de goda vinet helt klart att rekommendera som dom köpte. Fick sedan till efterätt cheesecake som var och är så gudomligt gott och längesen man åt verkligen ;). Var mkt trevligt sällskap och roligt att vi börjat umgås igen allt mer riktigt trevliga är dom bägge ju och så söt liten gosse som Kevin med är :).

Vi får allt ta och bjuda tillbaka till dom här framöver och mysigt nu när de börjar bli så fint och varmt ute som det är nu förtiden också ju, och har planerat och pratat att snart ta nån utgång tillsammans med för var så grymt längensen och man är riktigt sugen på det också så de ska bli trevligt och som vi alla ser fram emot.

Barnen var himla trötta efteråt och hade haft de så roligt så dom somna riktigt fort då vi kom hem eftersom dom fick lägga sig direkt då vi kom hem bara byta om och lägga sig och invänta ivrigt på att påsk haren ska ha varit under natten och lämnat nå påskägg åt dom bägge :).

Nej nu är jag så trött och orkeslös och ska bara se lite tv nu och sen sova och ha sovmorgon imorgon då man börjar först eftermiddag 14-21.

Ha det bra allihopa!

Ledig dag!

Ja då var man ledig idag och känns riktigt skönt och bra ju då man jobbar denna vecka 6 av 7 dagar och hela påsk helgen som sagt men de går fort och man tjänar ju som sagt lite extra pengar ju och är inte illa de ju ;).

Sitter förtillfället just nu och kollar lite på nätet och lyssnar på spotify på lite härlig musik, efter att ha lämnat kidsen på dagis en stund iaf så dom får leka av sig lite energi och dom har ju annars alltid varit ledig så mkt oftast när ja är ledig och sen så kommer dom ändå inte gå så länge imorn och sen ledig fredag så då är det ju som sagt lika dom går en sväng i dag iaf och då de inte är nå vidare fint väder och vara ute och leka i ju i fall dom skulle vara hemma för då skulle dom väl bara vara inne och vara rastlösa ju.. haha ;P.

Nåja ska även snart vara barnvakt åt lillebror och rebeccas lilla Linus lill gosse då dom ska iväg på nå affärer och kolla nå skor och så i lugn och ro och det kan ju vara skönt och få göra det vet man ju själv att det är vissa gånger o få kolla runt i lugn och ro.
I övrigt har ja inga direkta planer för dagen innan det är dags att sen hämta hem kidsen från dagis kl 14, och sn bara laga nå middag, köttfärssås och spaghetti tror ja de blir idag det är ju riktigt gott med mkt vitlök och så ju och barnen älskar ju den maträtten och frågat efter de länge så och bra när man har i frysen kvar en massa älgfärs och kött ju :).

Fredde skulle tur som han har ut och äta lunch idag med jobbet och tacka av en som ska gå i pension nu till sommaren så dom skulle ut och käka lunch på tallkotten tror ja de var och sen bara umgås o surra och sen tror ja inte jobba nå mer på dagen så det var ju fint och snällt av chefen och slippa stressa tillbaka till jobbet efteråt och så ju!. Och fredde verkar trivas jätte bra och så med jobbet och kollegorna och så så det är ju toppen att äntligen fått nå fast bra jobb som man trivs och är här i stan bättre kan man ju inte begära, önskar bara att man själv också får så tur och uppleva att få nå fast !! :).

Nej nu göra lite kaffe innan lill gossen kommer så man är pigg eller det är man ju men lite piggare och ska underhålla honom och så bärjar ju kännas att de börjar vara nått år sen man själv hade en liten så men bra och roligt att ställa upp och låna andras med ju :).

Seeee you!

Tisdag

Ja då var det tisdag och dagen har gått rätt fort men de gör den väl alltid då man jobbar iaf dels så om man säger så fördelen på jobbet där man är nu även om de är rätt mkt o tyngre där om man jämför med de övriga avdelningarna så går ju iaf tiden fort och man gör oftast saker och ting hela tiden så mitt vad det är så dagen slut och det är ju i alla fall en positiv sak i det hela trots att den är tyngre och så om man ser det från den ljusa sidan ;P hehe.

Nåja jag trivs iaf och har de bra det är ju huvudsaken det ju  :). Idag annars har man inte hunnit göra mkt mer än jobbat till 14 och sen hämtat hem barnen och sitter nu ute med laptopen i solen på altan i en sol stol medans barnen leker så roligt och fint ute tillsammans visst är de helt underbart sånna dagar ju ;) hehe.

Nå snart ska man väl ta och börja förbereda och laga sig och familjen lite middag då vilket jag inte har den blekaste aning om vad de blir men men de får vi se :).
Sen i em skulle tydligen barnens faster och kusiner komma och hälsa på och fira Elias i efterhand då dom inte kunde komma då vi hade kalaset för han.
I övrigt skulle jag tro att de blir en väldigt lugn och skön kväll framför tv:n eller nå typ. Imorn är man iaf ledig men ska ha barnen på dagis en stund mellan 9-14 iaf då dom har så roligt och mer sysselsatta där än hemma är det oftast iaf och kan vara skönt och bara kunna göra de man själv vill och göra i lugn och ro några timmar emellan iaf.
Liam har dock haft lite små rosslig hosta på nätterna och speciellt på morgonen med och dom hade sagt det även på dagis idag att dom märkt igår och idag en del och är verkligen rossligt och känner de i andningen hans o hör de får hoppas de går över och inte blir värre kanske man måste kollla upp det hela annars så de inte är nå allvarligt eller nå ju , då han hade liknande förut då han var dock mkt mindre o mkt rosslande o hostande o svårt att äta och fick inhalera för att underlätta för andning och slem hostan han hade.

Nåja bara börja sätta fart och ställa sig vid spisen som vanligt och laga nå mat så man får i sig nå...


Ny vecka.. Nya tag!

Ny vecka = Nya tag kan man säga, har denna vecka har man då en intensiv jobba vecka denna påsk vecka då dom flesta känner lycka av att få vara lång ledig men icke det vi som jobbar inom vården då är de bara jobba och speciellt om man bara är vikarie dessutom, ska jobba 6 av 7 dagar denna vecka ledig bara onsdag så nå vet jag då vad jag gör i veckan, nåja man tjänar ju lite extra pengar och så och man är ju iofs rätt van och jobba alla dessa helger /stor helger och så då man varit vikarie länge så, jobbade ju även sist i julas både jul & nyår samt trettondagsafton så nå vet ja det går bra & att denna påsk kommer gå snabbt den med, för min del egentligen spelar de väl inte så stor roll ibland att man jobbar men det är ju mest för barnens skulle man tänker på som blir tråkigt då man jobbar och inte kan hitta på en massa kul och sånt & fara iväg på deras ledigheter som dom har på dagis då dom är lediga ju, får hoppas man får nå fast jobb snart som sagt så man själv får och kan lägga scheman och sånt själv hur man vill/önskar och kan jobba ju! :).

Idag annars har man då hunnit med en hel del skulle jag säga fast man vaknade efter 8 tiden, har nämligen hunnit efter man vaknat & ätit frukost duschat bägge pojkarna innan dom skulle på dagis och sen när dom var sen och lekte ute innan de var dags för dagis han ja även vika ren tvätt slå på en ny tvätt och hänga upp den sen samt dammsugit och plockat lite här hemma.

Sen var de bara dags för att gå och lämna barnen på dagis jag tog Liam i vagnen som vanligt och Elias tar sin hjälm & sparkcykel och kör med den då han tycker de är så roligt och det går undan med den ju :). Fast det hade ju kunna varit mindre blåst idag om man kunde säga så då de var så fin och härliog sol ute för de var ju rena rama stormen typ ute inge vidare kul eller skönt alls ju..... =(.

Nej nu har man hunnit vila upp sig iaf lite grann efter allt man hunnit med på fm så nu blir de bara lungt för ska ja även orka med och jobba också då jag har em/kvälls turen idag 14-21 och sen jobbar jag dag tur imorn 7-14 :).

Nåja nu ska jag gå och ta mig en god kaffetår medans man väntar på att mamma ska komma hem från en vän då ja ska få låna bilen deras till jobbet ikväll då fredde har våran och som vanligt jobbar ju dag tur så de krockar lite då man bara har en bil än dessutom så men nu bara gå och njuta innan man ska iväg på jobbet!

Önskar alla en fortsatt bra måndag!


Nya tag och nya försök! ;P

Ja tänkte försöka ta mig an bloggandet igen så gott det går är ju ganska kul o sitta och skriva nån rad och så när man väl känner för det och följa och läsa hur dagarna/vardagen varit och så ju, har bara tidigare haft lite dåligt med insperation där ett tag till skrivande kändes som att vardagarna och allt var samma-lika... haha ;P.

Ja det var ett tag sen jag skrev sist och nu har jag iaf kan ja säga körkort sen sist jag skrev haft det nu i just över 1 månad den 10:e mars fick jag det efterlängtade körkortet då jag klarade av den hemska teorin som ja läste o kämpade på med så var och är en riktig underbar känsla kan jag säga nu sen man klara av det hela och har kortet och bara kan köra och fara när och vart man vill och riktigt skönt och ha det även när det gäller att ta sig till och från jobbet slippa sitta och vänta på bussar och passa tider... haha ;P.

Annars har de väl inte hänt så mkt sen sist jag jobbar igen på malmudden på äldreboendet där som extra så och är skönt & kul och vara tillbaka till alla de andra bland personalen och så alltid skönt och vara på samma ställe där man varit och känner sig trygg där man vet hur allt är och de arbetsuppgifter man har , men har sökt tjänst där som legat ute och även på andra samma tjänster fast på andra ställen som de också var på bara söka på och hoppas på de bästa ska hända och att man kan få den efterlängtade trygga känslan av att få ett fast jobb det är ju trots allt det alla vill ha så man kan fortsätta och planera sin framtid och så på sina drömmar och saker och ting.

Ja de var några rader uppdaterat iaf nu ska jag gå och se lite tv innnan man blir allt för trött, jobb imorn 14-21 så lite sovmorgon får man väl iaf hoppas jag:).

Avslutar med ett kort på mina söta 2 stora gossar som man har ;).


                         Elias & Liam ;)


RSS 2.0