Bra dag;)

Denna dag har varit riktigt bra har nämligen under dagen när barnen var sista dagen på dagis inför påsklovet dom nu har varit en snabb sväng på stan på kappahl och fyndade mig en ny jätte fiin och vit skön axelbandelslös bh som jag har tänkt ha under min brudklänning blir nog jätte bra och fiint och riktigt bra pris på den också så de är ju toppen och en sak mindre o inhandla o pricka av från listan sin;). Måste försöka hitta nå hårklämmor och de till min brudfrisyr syster min ska göra men ska kolla på internet om de finns nå fina och kunna beställa.

Annars idag har dagen varit rätt lugn och skön faktiskt och börjar kännas allt bättre o bättre nu dag för dag nu efter operationen o kring såret känns bara lite kring stygnen och så lite ibland o när man ska böja sig hastigt ibland men annars bra så de verkar ju lovande o skönt att få ta bort stygnen efter påsken ju;).
Kanske kan då snart ringa till vikaresamordningen och få ordnat en dag för att börja intro på stroke avd på sunderby sjukhus så man kommer igång och får in nån fot där vore ju toppen, väntar ju än på läkarsjukintyget och ser hur länge sjukskrivningen nu det är om de bara är denna vecka kanske;).

Har ikväll fått håret även färgat köpte färg också idag mörkbrunt så lillebrorsans tjej Rebecca gjorde de på mig och vart jätte fint och bra ju så de känns ju toppen och få lite ny och fin färg igen och är verkligen nöjd med att vara mörk brunett också passar mig bra;). Har även fyndat mig ett frisörkit idag som var billigt en frisörsax o en kam & en avtunningssax som kan vara väldigt bra till freddes hår när man klipper och även till mig nu när Aina ska klippa till min lugg som blivit så lång o ohanterlig o ha o göra med så nu har ja den uppe hela tiden.. hehe;).

Ska nu ikväll bara ta de lungt framför tv:n är rätt trött så lika skönt de;). I påsk blir de nog nån dag o fara till Rosvik till mamma o pappas stuga o äta gott o grilla o köra nå skoter;).

Imorn ska vi nog få besök av Hanna och Freja som kommer och hälsar på oss och ska leka med pojkarna våra blir roligt dom lär ju säkert ha en massa kul ihop nu när Liam också vuxit till sig o går o leker omkring en massa nu;).

Ha en forsatt bra kväll allihopa! :)


Kan själv pojk & pappig;)

Ja som rubriken lyder kan man allt säga att Liam har verkligen blivit bestämd och envis liten pojk ska göra allt själv när de gäller ätande och andra små saker blir riktigt sur och irriterad om man ska försöka bry sig i hans mat eller hjälpa till och mata honom inte nått man får göra längre utan säger direkt ifrån med skrik o vifftandet med armarna att bort med armarna kan själv fast han inte än kan säga det men visar det klart och tydligt även om de är ju bra att han vill göra det själv men grisigt kan de ju verkligen bli o mycket städande efter honom när han ätit..haha =P.

Liam har även senaste tiden blivit väldigt pappig sen jag kom hem efter operationen då jag inte fått lyfta och göra så mycket med honom senaste tiden för att jag haft så ont o ömt o inte kunnat bära eller riskera att man får nån smäll mot magen om han blir sur när man klär på honom eller liknande för det blir han nämligen för klä på sig och byta blöja och sådant är de värsta han vet inte sitta eller ligga still o bara grinar men men allt måste gå och då har pappa varit mest med honom och hjälpt med han den senaste tiden o ja med Elias även om han gör typ det mesta själv nu när han är så stor och snart 5 år om 2 veckor;). Liam ska bara till pappa om de är nå jag duger inte även om de är nå han blir sur eller grinig eller ledsen över o ja ska trösta honom nej bara pappa pappa pappa för hela slanten han har nog märkt ut av att ja inte kunnat bära och sånt nu men bra med lite avlastning i alla fall och inte bara mamma som de varit förut kanske varit lite nyttigt för Liam med andra ord i alla fall ;).

Dagarna har i övrigt varit sig lika tagit för de mesta lungt eftersom jag än är sjukskriven och så har lite ömt vid naveln bara men mycket bättre känner jag dag för dag så snart är man väl på topp igen men det såg inge vidare trevligt ut när ja tog bort kompressen min och såg där dom opererat och sytt men men blir väl bättre o finare när stygnen är borta o läkt helt;).

Vet ej hur länge jag blir sjukskriven för läkarn skulle skicka ett intyg till mig igår när ja ringde fick tala med nån från mottagningen på kalix sjukhus som skulle be han skicka åt mig eftersom han sa att jag skulle göra det på måndagen igår om ja fortafarande har ömt o så ju.
 Har även liten svullnad som känns lite hårt strax ovanför naveln vet inte om de ska vara så att de är sen operationen var ju rejält svullen tidigare men de mesta lagt sig men inte där de känns lite hårt får väl avvakta o se om de går till sig annars får ja väl höra när jag ska till distriksköterskan nästa tisdag o ta bort stygnen!.

Är väldigt sugen på fara på stan nån dag och kolla på nya vårkläder speciellt nya ytterkläder åt barnen dom behöver nya fina vår ytterkläder en jacka o nå vind täckbyxor som tål vatten o vind brukar vara bra;).
Ska se om Aina kunde följa med på fredag då hon var ledig kanske vore hemskt kul o gå med henne var längsen och roligare och gå med nån nära vän som förmodligen också är ute efter nå nytt till sina kids för freddan är ju absolute inte sugen på gå o titta på sånt är ju så trist säger han förstår inte varför karlarna är så där, ja menar barnen behöver ju nya kläder då och då speciellt vissa årstider o de då dom inte har så mer är de inte med de men dom ids ju bara inte tråkigt nog..

Nej nu ska jag se lite tv & kvällsfika & sen bröllopsplanera lite kolla lite bröllopsfrisyrer på nätet o från en hel hög tidningar jag har som ja fick när ja köpte min bröllopsklänning o slöjan jag även fick med riktigt bra o kolla i dom mycket bra tips och ideér om mycket kring all planering o de bilder på frisyrer o en massa annat;).
Fick även en bra bok av mamma min som hade fyndat i boden på nån bokrea jätte tjusig o fin bok om vägen till bröllopet och bröllopsplanering & de mycket bra tips o ideér och fina bilder och sånt så inte dåligt de ska läsa o kika igenom den ikväll;).

Bjuder på nå bilder från den envisa & självständiga kan själv pojken Liam ;)


Kan själv pojken;)
                    Kan själv pojken Liam som ska äta själv ;)

Kan själv pojken;)
                 Kan själv pojken Liam igen & grisig blir man av de;)

Liam;)
                                Liam Koncentrerad på äta gröten;)

Liam;)
                                     Mums tycker Liam;) haha

Jag ser det snöar Jag ser det snöar....

Jag ser det snöar, jag ser det snöar åh vad roligt hurra!(NOT!). Nej inte alls nå vidare kul har ju bara vräkt ner med snö sen igår kväll/natt hur mycket som helst nu ju nu tycker jag de får vara nog och att de räcker och får bli riktigt vår o tina och lite mer soliga dagar tack alldeles för lite ut av det!! ;).
Okej det är säkert jätte kul för barnen och de och speciellt för Elias som är ute så mycket o leker i snön och skottar o skottar o skottar så fort de kommit mer snö en riktig ute människa han...haha =P.

Nej annars har de varit rätt lungt har ju inte kunnat gjort allt för mycket och så nu sen jag opererades utan fått tagit det lungt har ju än lite ömt just på operations stället och när ja böjer mig o lite ont i ryggen för att man säkert gjort nå fel o vridit sig eller nå när man varit så försiktig och så.
Blivit tack o lov ändå bättre men ska nog vara hemma än o ringa min läkare som jag hade i kalix som sa att han skulle fixa läkarintyg åt mig om ja behövde längre än dom 7dagar man har rätt till o vara sjuk utan läkarityg, har ännu som ömt o känns ännu lite hårt kring brocket varit ivägen när man ska göra saker o ting att de stramar lite ibland vid vissa rörelser och så men även att de börjat klia lite granna så de är väl läkning process på gång;).

Måste även ringa till vikariesamordningen imorn i så fall för skulle höra av mig om jag skulle bli fortsatt sjukskriven och få då ev börja veckan efter på intro på stroke avd dom fixat åt mig så de blir ju bra o spännande det o nått att se fram emot ju;).

Har även varit och hämtat min vigselring från Arktis smedjan i fredags oj så fiiin den blev o riktigt nöjd är jag o passade jätte fint ihop med min förlovningsring & blev bra pris på den o graveringen o freddans gravering i samma så det är ju toppen!.

Har annars idag tagit de lungt haft Freddes syster och familj på besök barnen våra lekte på bra ihop ju klart dom är ju kusiner så men kul att dom kom o hälsa på ju. Sen nu har Elias farit på 5- års kalas till Emmy en tjej från hans avd på dagis som han går tillsammans med så roligt o kul för han att gå på kalas;). Köpte en pyssel grej med Hello kitty blåsfärg pennor som man kan blåsa o färglägga med färdiga olika motiv med hellokitty som man kunde med hjälp av blåspennorna färglägga brukar vara kul ju och hello kitty går ju hem hos alla små flickor ju brukar ju vara favorit hos flickor så blev nog bra det;).

Ha en bra fortsatt söndag i alla fall!


Lite bättre dag idag!

Ja dagen har varit lite bättre idag med värken jämfört med dom 2 tidigare dagarna men ännu ont just vid operationstället och smärtan kommer och går när ja sätter mig o ska röra mig när ja går och när ja legat e n stund och ska upp igen, men kunnat minska o dra ner på värktabletterna i alla fall men ibland är det ett måste om ja inte tagit på länge!.

Idag har de bara tagit de lungt för de har ja kännt att ja måste har ju ont o inte samma ork och hålla igång vilket ja ändå inte får eller kan nu när man är sjuksriven och har värk därför man inte kan jobba heller så de återbildat nått nytt bråck eller nå. tur att man har freddan hemma har ju fått gjort det mesta här hemma i huset o barnen tur man har han här hemma när man har de som man har de nu.

Har även ringt till distriksköterskan på gammelstadsvårdentral som ja känner till som är även jätte bra och bokat tid för att ta bort stygnen mina som ska göras 10 dagar efter operationsdagen då de föll in vid påsk tyvärr men blev den 6/4 kl 9.15 just när påsken slut så men blir nog bra och skönt sen o få bort dom stygnen:).

Skulle även hämta min vigselring idag men var tydligen inte riktigt klar än så vi ska och hämta den imorgon istället så blir verkligen efterlängtad och få den o pröva den o att den sen får ligga o vänta tills den stora dagen då man får sen ha på den varje dag;). Ska även gravera in giftemålsdatumet i freddans förlovningsring som han ska ha kvar som vigselring o bara gravera in de nya datumet så blir nog bra de;).

Nej tror de blir lite smått bröllopsplanering o kollande nu när man är sjukskriven o inte får göra mycket så gör man ju nå nytta i alla fall och behövs ju och ska ju ändå göras;).

Fick även en bra lön denna månad så jag kan ev lägga undan en del till bröllopssparandet men måste även ha lite pengar över till mat som vanligt o de nu när de är oxå påsk o sen så fyller ju elias år 14:e april så måste ju ha pengar till några presenter o sånt ju men de vet ja inte blir nå problem;).
Har sparat ändå lite pengar från de pengar ja fick igår från A-kassan som ja tidigare fått vänta på som ja fick utbetalt igår så är ju bra o skulle även såg ja tillbaka på skatten lite inte jätte mycket men lite iaf så det kan man ju lägga till sparandet oxå när man fått de vid midsommar;).

Ha en bra kväll nu ska jag fika o se tv:n sen sova godnatt;)

Aj aj dag!

Ja sova har man då fått göra efter att man tog den stärkare värktabletten inför natten o sov bra tills efter halv sju men inte nå vidare roligt när man sen skulle ta sig upp ur sängen stramade o värkte hur mycket som helst o kunde inte gå nå vidare fort eller så utan att de värkte huvva vad hemskt när man legat så länge som så, men de är verkligen hemskt som man får räkna iaf nu som värst dom hära första dagarna efter operationen att man får ha ont o ömt kring operationstället o ont vid vissa rörselser o när man ska sätta sig o resa sig upp att de kan ta ont men de blir ju bättre iaf så småningom med tiden det vet man ju;).

Idag har ja bara ringt o sjukanmält mig till försäkringskassan får ju vara sjuk i 7dagar utan läkarintyg och om ja även har ont o svårt att röra mig och så nästa vecka så får ja ringa min läkare i kalix o be han skicka sjukintyg så får vänta och se hur de känns. Har även ringt till arbetsförmedlingen för skulle höra av mig om ja fortfarande var arbetslös ang nå jobbgaranti för ungdomar och så men min handläggare sa att de var ingen ide o få nån kallelse till de nu utan skulle höra av mig när ja inte längre är sjukskriven o kan jobba igen så blir nog bra det!.
Sen så skulle dom anmäla detta att ja var sjuk till A-kassan min så ja måste när ja inte längre är sjukskiven besöka arbetsförmedlingen igen för att bli påanmäld igen tydligen för man blir avanmäld under tiden man är sjukskriven.

Ska imorn ringa till Gammelstads vårdcentral för att boka tid till distriktsköterska för att ta bort om 10 dagar stygnen mina från operationen.
Har även varit iväg och handlat med brorsan och hans tjej o var en sväng o kollade på kronan och de brukar vara kul o titta o se om man kan fynda nå men det vart lite för mycket fick hemsk värk o så efteråt så var tvungen o ta värktablett o vila mig sen så imorn blir de vilodag bara o inte gör nå även om ja inte tyckt ja gjort så mycket annars!. Imorn ska vi även bara fara och hämta min vigselring som är klar imorn från arktis smedjan så ska bli spännande se hur ringen blev ja valt ut och freddan ska få gravera in vårat giftemåls datum när vi ska hämta min ring så blir nog bra de;)

Usch inte nog men att behöva ha värk så har ja fått ont i halsen som en klump i halsen och ont när ja sväljer så jag har laddat upp med bafucin som är ju bra o hjälpande ju o bedövande för halsen, får hoppas de går över snabbt när man börjat i tid o käka dom!:).

Nej nu ska jag fortsätta se de okända o fuskbyggarna sen sova för natten!

Ha en fortsatt bra kväll;)

Återkommer inom kort;)

Japp jag återkommer och skriver mer i bloggen min inom kort har inte orkat och känner att jag inte orkar sitta vid datorn så mycket o så nu efter operationen min blev annat än titthål vart med kniven så känns hemskt mycket mer än förra gången då ja opererade bort gallan/gallblåsan men då var de med titthål. Men operationen gick bra o jag kom hem igår vid 17 tiden & får gå nu på smärtstillande o ska ta bort suturen d.v.s. stygnen på vårdcentralen här i gammelstad om 10 dagar typ.

Nu är de bara vila som gäller för min del får inte anstränga o lyfta eller bära nått så jag kunde tyvärr inte jobba på torsdag & fredag på örnäset som ja skulle ringde dit igår blir ev sjukskriven nästa vecka oxå, stod att man kan förvänta sig att få lyfta o bära som vanligt o känna bättre kring operationsåret o de mellan 2-4 veckor lång tid de känns men men bara lyssna o följa order!.

Tur man har freddan hemma i alla fall för när man inte får lyfta o sånt när man har barnen o så ju.

Ajja återkommer o skriver när ja är piggare o slipper ha sån värk o sådant, för orkar inte sitta nå länge eller så gör bara ont o ännu värre o resa sig upp efter att ha suttit eller legat o vilat huvva så ont o de stramar går som en gammalt tant...haha och svullnaden börjar gå ner vid operationstället lite grann men ännu kvar ser inte klokt ut nästan gravid ser man ju ut med alla dessa förband man har på magen...haha=P

Ha en fortsatt bra dag!

Äntligen är det dags;)

Japp äntligen blir det av att få operera bort mitt navelbråck, dom ringde nämligen idag från Kalix sjukhus och frågade mig om jag hade kunnat komma imorn och bli opererad för mitt navelbråck för dom hade tydligen fått ett en avbokning för någon som blivit sjuk så det var ju verkligen toppen och glad blev jag de lär dom hört på rösten i telefon trodde inte de var sant o hade väntat mig ett brev o att de skulle ta ett tag innan de var min tur men skönt och ha lite flyt med sig;).
Fast de blir en tidig morgon imorn för ska nämligen vara i kalix sjukhus kl 8.00 så måste upp kl 6 och åka 6.30 år ju fort att bara klä på sig och sådant för ja ska fasta från midnatt så blir inge ätande efter det då de blir operation.
Barnen har fått gått o sova över hos mormor o morfar i huset brevid för att dom inte ska vakna så tidigt som vi när vi ska åka och så för dom ska ju inte till dagis förän kl 9.00 så blir mormor som skjutsar dom bägge så då får dom förhoppningsvis lite sovmorgon! ;).

Känns riktigt skönt o få göra denna operation även om man är lite smått nervös/ pirrig i magen men har ju varit där tidigare o gjort titthålskirurgi fast gallsten var de ju då o allt gick då bra då så får hoppas på de denna gång också är ju van där specialisterna i kalix på dessa operationer av navelbråck också;). Får i alla fall komma hem samma dag jag opereras vilket är ju skönt aldrig nå vidare att behöva stanna över ju får åka hem så fort ja vaknat o känner mig relativt pigg efter narkosen o inte har allt för ont eller sådant;).

Har även idag ringt till vikareförmedlingen på sunderby sjukhus o begärt att ja vill gå introduktion och gå vid sidan om några dagar o få lära mig hur rutinerna o sådant är som undersköterska på sunderbyn vilket känns skönt o tryggt innan man själv får börja springvikariera där så man har fått lite koll o lärt sig lite man får ju ändå betalt också för intron ju så så dom skulle kolla upp med avdelningar o sådant så skulle dom återkomma med nå tider o så;).
Sedan så ringde dom även från jobbet på örnäset och fråga om ja kunde jobba sa ju att ja skulle opereras men hoppas att inte behöva ha allt för ont och så efteråt är ju en rätt lätt o lindrig operation i alla fall när de är titthålskirurgi så blir troligtvis o jobba torsdag 7.45-15, sen fredag 7.45.12:15 så vore ju bra om jag kunde jobba men ska höra mig för vad dom säger om man bli sjukskriven eller så förhoppningsvis inte men antar att man inte ska göra allt för mkt tunga lyft o sånt man ska undvika men ska höra mer för o så fick ju i värsta fall ringa i god tid om de vore så att ja inte kan jobba men men nå vet ja de ska gå vägen! ;).

Har ju än så länge ju dagar med deltidsjobb från A-kassan som man har än så får väl passa på och vikariera än medans man har dom 75 dagarna kvar för sen kan de ju bli svårt o kunna springvikariera om ja inte får nått jobb för då måste jag nog välja o stämpla på heltid o inte tyvärr kunna ta extra jobb för har ju inte råd att chansa på att hoppas att få jobb till en hel månad så man har råd o klara sig varje månad för får ju inte nå pengar från A-kassan då om jag inte jobbar o får ihop till varje månad o ja väljer o jobba i stället är ju helt sjukt o behöva tacka nej till jobb/spring vikariera även om de är då och då ju men borde ju vara bättre de än att inte jobba alls o bara stämpla ju hur lätt kan de då o komma in nånstans!?!?!?.

Nej nu ska jag gå o äta nå medans jag får sen blir de tidigt isäng när de är operation imorn!
Ha en fortsatt bra kväll! ;)

Liam spelar trummor med trummpinnar;)
 Tuffingen som gillar o spela trummor med trummpinnar så söt va?;)

Ursäkta den dåliga uppdateringen

Ja ursäkta om jag inte har uppdaterat på ett tag men har varit så hemskt trött senaste tiden så jag har somnat rätt tidigt nu dom senaste kvällarna och så och sen så har vi även fått två små tidiga troll till ungar som börjat stiga upp vid 06 tiden så då har man inte så mycket ork kvar sent em/kväll..haha =P.

Annars har de väl inte hänt så mycket jobbat igår hel dag o var helt slut efter den dagen somnade redan efter 18 tiden igår så..... Har även haft fullt upp med bröllopsplanerandet och de nu också och hämtat ut freddans outfit som han ska ha på våran härliga stora efterlängtade dag hittade jätte fina kläder åt honom till rätt bra pris på Brothers så de var skönt o kul att han hittade och har gjort bort de ju;).

Snart ska vi också till veckan som kommer hämta ringen min som ska vara klar den 25:e så ska bli riktigt spännande och se hur den blev och sen lämna samtidigt in freddans ring för ny gravering bara eftersom han ska behålla sin förlovningsring o bara gravera in nytt... ;).

Nu ikväll blir det i alla fall lite trevligt o efterlängtat festligheter i em ska strax börja åka ska ha en överasskningsfest för fredde's föräldrar som fyller bägge 60 år i år så dom hade tänkt slå ihop till en enda fest för dom bägge så ska bli roligt o trevligt och se deras miner o umgås med alla som är bjudna till festen och så.

Dom ska ha smörgåstårtor o vanlig tårta också i em/kväll som är tänkt att äta under den trevliga festligheten och det ska verkligen bli skönt att komma iväg på bara två dessutom och få ha lite festligheter för de blir ju tyvärr inte så ofta så ju det ser vi båda fram emot, och strebrorsan min ska vara med ungarna o de klarar han ju galant o är van så då kan man ju verkligen slappna bara ut av ju;).

Ha en fortsatt trevlig lördag allihopa så skriver ja väl antagligen imorn en rad och så ska uppdatera lite nya bilder också här har ja tänkt;).


Agerat som postis per;)

Japp idag har de varit fullt upp jag och freddan har nämligen agerat som postis per idag ett bra tag idag för vi har nämligen varit ut här runt i luleå och lämnat in alla våra bröllopsinbjudningar, som tur är är de ju många som bor inom samma ort och sånt nära o så så då underlättar de ju en hel del men ändå rätt mycket o dela ut ju och de tog sin lilla tid men tänkte lika bra o köra ut dom själv än att posta dom går ju fortare o göra de själv o sen slippa köpa en hel massa frimärken blir rätt mkt onödiga pengar i bara de och när vi båda inte har nå jobb än så får man ju tiden o gå oxå;).
Resten dom som bor söderut som vi bjudit har vi ju såklart skickat till så blir kul o spännande när alla får sina även om dom flesta vet om det;).

Sedan idag har vi bara varit o små handlat hem lite frukost o sådant som tagit slut här hemma & var även en sväng in till lillebrorsan Danne o tjejen sin Rebecca på en kaffe så bjöd dom in oss när vi ändå var o lämna ut alla inbjudningar o vi var ändå klara typ så! :).
Just nu är freddan och åker skridskor en sväng i ishallen här i sunderbyn innan middag och Liam underhåller sig själv o pysslar på med allt möjligt och Elias ser film på scooby doo medan ja sitter här brevid vid datorn skriver lite här på bloggen! ;). Elias har även blivit lite förkyld tjock slemhosta och tappat nästan rösten får hoppas han blir av med den snart han är ju i övrigt annars pigg ju;).

Det är hiimla kul och roligt nu när vi börjat igen ta tag med bröllopsplanerandet o kollande efter saker o ting riktigt kul även om de är mycket o fixa o kolla men man får dela upp helt enkelt o göra saker o ting olika dagar o så;).
Vi var ju även och shoppade jätte fiina och snygga bröllopskläder som Fredde ska ha på sig på den stora dagen var riktigt fint o passade honom riktigt bra så riktigt stilig kommer han vara;).

Har även fått höra från A-kassan eller sett på min personliga sida som man har där att dom handlaggt klart ärendet och ser dagpenningen o vad man får och ja allt man lämnat in och så så de är ju riktigt bra, ska stoppa in dom pengarna nu ja fått vänta på sen ja varit arbetslös på sparkontot till bröllopssparande för de kan behövas även om ja fick så där med pengar men var ändå hyfsat o bra o lägga dit allt man kan ju för har jobbat en del förra månaden som jag iaf får denna månad så de är ju bra kan man ev klara sig på dom med räkningar o mat o så för har förhoppningsvis mindre räkningar denna månad;).

Annars snart nu är de bara dags att börja steka lite plättar till middag o lite sylt o grädde till ska bli riktigt gott är riktigt hungrig dessutom så;). Ikväll blir de nog att små förtsätta med bröllopsplanerandet o kolla upp lite vad som ska kollas här dom närmaste veckorna o så med vissa saker o ting som måste fixas o kollas upp så blir nog bra de;). Freddan har hört med kusinen min Ronny ang maten om han kan fixa eller höra med Johan Isaksson via olivers vad dom har för olika bufeér och så om man ska ev ta därifrån vore ju bra har ju hemskt god mat annars o så ju och kusinen har ju mer kontakter inom den branchen o så ju så vi får hoppas han kan fixa de;).
Nästa vecka får vi hämta ringen min och gravera in i freddans så ska bli intressant lääängtar lääängtar så och få se hur den blev*ler*;).

Ha en fortsatt bra o kväll allihopa!

Härligt känner som en ny människa;)

Ja äntligen får man lov och säga att man är helt frisk och kan nu säga att man känner sig som en helt ny människa sen den hemska magsjukan man haft och fått dras med och inte varit pigg på ett tag och inte kunnat äta eller så utan att de bara tagit stopp och emot ju riktigt skönt att ha fått ordning nu och tillbaka matlusten också;).

Annars har dagen varit riktigt lungt har bara varit hemma med freddan och barnen idag. Har dock i alla fall gjort iordning alla inbjudningskort som ska skickas nu iväg imorn så blir skönt och intressant när alla får sina i brevlådan som är bjudna;).
Har även fått veta av A-kassan ida när jag ringde att dom inte hade handlaggt mitt ärende än utan skulle tydligen börja idag och vara färdigt på torsdag och sen därmed får veta efter de vad dom tagit för beslut hur mycket dagpenning jag har får och sen vid den 25:e är utbetalningen som jag får sen ja varit berättigad från de att ja varit arbetslös o ej inte jobbat ju och de var ju den 18:e januari så de är ju ett tag sen så blir ju nog i alla fall en del pengar man får som man väntat på nu ett tag men skönt att få så man klarar sig och kan lägga undan oxå en del eftersom man får ju rätt bra vanlig lön också sen ja jobbat en del i februari som ja får nu i mars som man ser fram emot och se vad de blir;).

Har även varit idag till lillebror danne och druckit en kopp kaffe och ätit marängsvisch som han bjöd på riktigt gott var det;). Nu ikväll blir de bara lugna puckar för imorn ska ja gå på stan en sväng efter de att vi lämnat barnen på dagis &  sen även gå medans freddan ska på arbetsintervjun på SSAB kl 10 ska han vara där så tänkte passa på o gå i stan o kolla lite saker då som ja behöver inför bröllopet och så och sen när han är klar ska vi gå på stan o kika efter nå kläder åt honom på stan som han skulle vilja ha på sig på bröllopsdagen, ska bli riktigt spännande och kul längesen man gick på stan har ju aldrig tid för de när man jobbat tidigare en del och sen har barnen och ska hinna med allt möjligt här hemma och så! :).

Nej nu ska jag gå o kvällfika lite känner att de kurrar lite i magen så bäst o gå då nu när man har aptiten tillbaka*ler*;)

Go'kväll på er alla, bjuder på nån bild på Liam som avslutning!! ;)

Liam
                               Liam gåendes med en skoter;)

Liam
                                  LIAM;)

Liam
                              Närbild på charmtrollet;)


Våra bröllopsinbjudningskort;)

Tänkte bara snabbt lägga in en bild på båra bröllopsinbjudningskort hur dom ser ut som vi nu ska skicka ut i veckan blev jätte bra och fina ju även om ja beställt dom ju och inte gjort dom själv ju men riktigt fina & romantiska verkligen som passar bra som just inbjudningskort till dom bjudna;)
Bröllopsinbjudningskorten;)
            Våra inbjudningskort ser ut så här fast med våra namn dock & datum;)

Tidig morgon

Ja idag började dagen med att man blev uppväkt tidigt imorse för jag hade glömt att stoppa ljudet på ljudlös över natten som jag annars brukar göra, de var nämligen vikarieförmedlingen inom kommunen som ringde för att höra om ja hade möjlighet att jobba i helgen dom hade behov på örnäsets hemtjänst där ja annars jobbat en hel del tidigare ju.
Men jag sa att de går inte dels för att jag är ju ensam med barnen när freddan är iväg och sen så är ja inte så pigg kroppsligt ännu just asså från magsjukan mår ja bra men är lite yr ibland och får inte i mig nå vidare mycket mat även om ja är lite sugen och så så säger de direkt stopp mätt efter några tuggor eller en macka knappt och detta gör ju säkert att ja inte orkar så mycket och blir lite yr och så jobbigt är de men vet inte vad man ska göra försöker iaf dricka mkt vatten nu så man inte blir helt uttorkad och får vätskebrist i alla fall.
Magsäcken min måste ha krympt ordentligt nu har ju gått ner 2kg sen magsjukan o står än kvar på de i morse och så vilket är skönt o bra men inge vidare när man inte får i sig nå mycket till mat!.

Annars idag har ja inga direkta planer på vad man ska hitta på utan de får vi se och ta de som de kommer och så nånting brukar man ju alltid hitta på och så ju, skönt i alla fall att freddan kommer hem imorgon så man får lite hjälp här hemma i alla fall och lite sällskap för nå är de rätt trist o vara ensam just över helgen och så men men allt går ju:).

Ha en bra Lördag allesammans!!

Rolig eftermiddag;)

Ja efter den långa eftermiddagen och middagen så blev de helt plötsligt att fara och bada på Gammelstad badhus med mamma för hon skulle dit och vet ju att Elias älskar ju att bada verkligen och Liam har ju bara varit en gång tidigare i sitt liv så hon tänkte om vi ville hänga på nu när vi är friska och är ensamma hemma så:). Var riktigt kul och skönt att fara och hitta på nått sådant och fint och fräscht var de ju verkligen dära och Jag och Elias plaskade på bra o lekte omkring där i mellersta badbassängen medans Liam var med mormor ibland i bubbelpoolen så han fick varma sig och sen vara med oss i minsta bassängen då och barnen var så nöjda och kul att göra nått sånt mysigt och kul med barnen ju så nu lär vi alla 3 sova gott i natt med andra ord man brukar ju göra de!;).

Nu ikväll så har ja nyss gett barnen kvällsfika & sen lagt dom så nu blir de skön vila framför soffan liggandes under ett varmt o skönt duntäcke och se lite tv eller nå typ Let´s dance eller nått sånt, ska väl ev också göra den lilla bröllopsplaneringen ja tänkt kolla upp och göra som jag skrev tidigare så man vet vad vi ska göra o kolla upp nu till veckan och så alltid skönt o vara ute i god tid ju;). ska göra klart inbjudningarna våra och sen så har  vi kommit fram till vilken tårta vi tänkt ha som vi ska höra oss för på nått kondotori som vi tänkt låta få göra dom, blir en massa jätte söta hjärtformad fast tänkt ha tårtan i ljusrosa färgen och tvähjärtan som de är på bilden ja tänkt lägga upp hur dom ser ut och sen i hjärtarna ska de vara första bokstäverna i våra namn i varsit hjärta blir nog bra de;).
Kul o komma igång igen med bröllopsplanerandet även om de är så mycket o fixa o tänka på:).

Har tänkt lägga upp andra bilder på barnen också men har inte kameran hemma utan freddan tog med sig den till stugan där dom är så får bli nån annan dag men lägger upp tårtan iaf vi tänkt ha får ni säga gärna vad ni tycker, alltid kul o höra vad andra tycker ju?:)

Ha en fortsatt bra fredagskväll allihopa:)

Bröllopstårtan;)
       Dessa tårtor hade vi tänkt ha till bröllopstårta fast i rosa
       Vad tycks vad säger ni andra? ;)

Min tur nu snart! :)

Oj oj, tänker bara på hur skönt min sambo har de som fått åka iväg och roa sig med vänner och sånt i en stuga, köra skoter grilla och annat skoj ihop, skulle verkligen själva behöva få ta och hitta på nått riktigt skoj eller så nu att bara kunna roa sig själv eller fara och göra nått utan barn och så,känner verkligen att man skulle bli piggare o gladare bara över de för just nu har man en motivation som ligger på noll att orka göra nå allt känns bara trist just nu antar att man är i en sån tillfällig period just nu inge roligt att vara de för inge vidare kul för barnen heller eller iofs så roar Elias säg själv mycket här hemma både vara inne o ute själv mycket men tänker just på den minsta han går ju runt och donar på lite med sitt ibland men klart han inte tycker de är så kul hur länge som helst ju.

Ajja ska försöka ta mig ut med Liam en stund igen brorsan kom förbi en sväng så man blir ju less o bara sitta vid datorn hur länge som helst ju..haha =P. Detta vart ett trist inlägg för er som läser detta men så är ju livet ibland kan inte alltid vara på topp och skönt för en själv och få skriva av sig ju!

Ha en kul o fortsatt bra dag ni andra! :)


Frisk! =)

Jaaaaa äntligen börjar man friskna till och bli som männsika igen inge vidare kul alls när man varit så dålig som man varit och magsjuka är ju verkligen det hemskaste som man kan få har hellre förkylning o feber än de okej nu fick ja också feber i samband med magsjukan tyvärr kanske därför man varit så extra svag också.

Nej men idag har ja tänkt ta och gå ut en stund med barnen verkar ju ändå hyfsat väder och kan ju vara riktigt skönt att få lite frisk luft också när man bara varit sjuk och inne ju hela gårdagen!.
Freddan ringde föressten i morse och berättade att han åkt igår kväll vid 21 tiden på den hemska magsjukan och spytt och behövt springa på toan till 04 i morse huvva vad hemskt förstod att han skulle få de för den verkar ju hemskt smittsam denna eländiga magsjuka ju men han sa att han mådde mycket bättre idag ju så de verkar ju lovande och skönt för han som åkt dit bort får hoppas hans vänner bara inte blir smittade.

Det enda positiva är ju att man nu gjort bort den och förmodlingen slipper råka ut för den nå mer på läänge och de andra positiva är att man har lyckats nästan gå ner nu till de man ska har nästan gått ner 2 kg till nu sen magsjukan så väger nu bara 58kg*jiiippie* ;).

I övrigt blir dagen tror ja rätt lugn när man är ensammen och kommer vara de ändå till söndag em/kväll så men en sak jag vet jag ska göra ikväll samtidigt som man självklart ska se på Let´s dance och de så ska jag fortsätta med bröllopsplaneringen våran nu när man har tid och de börjar ju dra ihop sig! :).
Jag har tänkt göra färdigt inbjudningarna våra eller dom är ju klara beställde ju för ett bra tag sen men ska klippa ut den fina texten o bakgrunden till den enskilda lappen & information och text syster skrivit som toastmadame & karln hennes tomas som ska vara toastmasters där information att de är till dom folket som är bjuden till bröllopet kan anmäla i tid om dom vill hålla tal under kvällen eller göra nå annat nån tänkt sig göra under kvällen så hinner dom fixa in de i schemat som kommer vara under den kvällen:).

Sen ska jag även kolla upp vad för slags tårta man kan tänka sig ha på bröllopsdagen har sett ut en jag vet som ja gärna skulle vilja ha så ska nog kolla upp den igen o skriva ut så man kan ta med sig till de kondotori man ska låta få göra tårtorna, och  sen måste jag även skriva upp vad som ska kollas upp inom kort nu med maten och sen vad freddan ska ha för kläder & blommor och sådant brudbukett och tärnasbukett o allt detta som ska kollas upp:).
Har kollat på kläder åt barnen hade dom väldigt stiligt ju kit på Halens med fin väst+ kravatt och byxor till som ja tänkt ev beställa åt barnen som dom kan ha på sig den dagen! :).

Nej nu ska ja gå ut en sväng :)

Hemsk gårkväll/natt

Ja huvva kan då säga att man har då haft bättre kvällar och nätter än de som var igår och inatt ialla fall, har nämligen fått ligga med en hink vid sängkanten sen igår kväll inge vidare trevligt alls och har även fått feber under natten också så det har inte varit nå vidare natt har inte kunnat sova nått alls utan somna först 1 timma vid 05 tiden.... sedan var ja tvungen att sjukanmäla mig också skulle ha jobbat 7:45-16:15 men de kunde ja ju tyvärr inte efter denna natt.

Har haft så hemskt ont i skallen och i kroppen också inte alls kunnat typ sitta uppe eller nå för att man varit så svag. Och nu precis har freddan just åkt iväg också med sina vänner till stugan där som dom skulle till i em-söndag em så är lite väl irriterad och less på honom när han inte kunde stanna hemma o hjälpa till med barnen när man är så pass dålig och inte orkar nått till imorn kanske man hunnit bli lite piggare i alla fall men inte de har så bråttom att få åka iväg...

Dom har även ringt från vikareförmedlingen från sunderby sjukhus  och sa att dom har ju fått in min ansökan men dom ville ha nå referenser på nått ställe där ja jobbat tidigare så gav dom de till chefen som ja jobbat hemtjänsten på örnäset och så och dom frågade om ja fortfarande var intresserad ut av att vikariera på sjukhuset och självklart sa jag och så det låter ju lovande att man kommer få börja vikariera nu där nära och bra;).
Dom ringde därifrån senare under dagen igen och frågade om ja kunde redan börja jobba ikväll med och ha nå vak men tyvärr så gick de ju inte typiskt nog för sa ju att ja i natt fått magsjuka och då förstod hon från vikarieförmedlingen att de gick inte utan dom skulle höra av sig en annan dag då;).

Nej nu orkar ja inte skriva mer måste ta o försöka roa barnen nu med den lilla ork jag har tills 19 då de är läggdags sen av kvällen blir de lungt framför tv:n börjar bli smått less på bara se de när man inte kunnat gjort annat idag...

Ha en bra dag ni resten och hoppa ni får vara o hålla er friska! :)

Mycket positivt;)

Ja dagen har varit mycket tidig som vanligt men man har ju fått sova i alla fall i natt Elias verkar då ha frisknat till och blivit kvitt den dära hemska och eländiga magsjukan har då sovit hela natten och varit pigg sen igår em så det verkar ju lovande, han ska då få gå på dagis imorgon både han och Liam om inget annat inträffar;).

Dagen i övrigt har varit riktigt skönt varit ute med bägge barnen en hel del idag medans freddan och lillebrorsan danne varit och försökt skruva och få igång freddans skoter men tyvärr utan att lyckas, börjar bli enormt grymt less på denna skoter! :(.
Jag har även passat på att klippa freddan idag de behövdes verkligen herregud vad håret hade växt på ca 3 månader var ju helt otroligt så enorm och tjock hårväxt han har på skallen behöver då inte vara orolig att inte ha nå hår eller tappa de för han har då precis som Elias nog fått ut av han själv tjockt och enormt mycket hår som växer dessutom ut på nolltid..haha;). Klippte ju Elias igår så han är också nyfriserad honoms hår var riktigt långt de också så de är skönt att ha gjort de så vi har han lika stilig som pappa sin!! ;).

Varit en sväng på Ö&B idag freddan skulle köpa nån ny deo där dom har billigt men blev tyvärr resultat när dom har så mycket billigt att köpa med oss hem lite fika och annat gotta till hockey matchen som vi ska se ikväll får verkligen hoppas Luleå vinner nu dessa få matcher som är kvar! :).

Jag har även fått en bekräftelse via mejlen att dom tagit emot min ansökan på sunderbyn sjukhus ang den dära tjänsten jag sökte på IVA 72 % natt så nu är de bara vänta och se har ju iofs och sökt sommarjobb och att börja vikariera där så får hoppas man får svar på nått snart ut av de, fast tjänsten var ju ändå in i april sista ansökningsdatumet:).
Freddan fick idag ett härligt o positivt samtal från SSAB han har ju sökt sommarjobb dit i sommar och kunna jobba mesta dels i sommar och inom de mesta inge specifikt område där då utan kan tänka sig de mesta och så men då var de inom de han är inom rörmokare branchen som han ska få komma på intervju den 16/3 så är ju lovande hoppas han får de skulle verkligen vara guldvärt för oss här hemma han vill ju verkligen få nå jobb och där på SSAB och inom rörbranchen där han är utbildad som vore ju perfekt! ;).

Dessutom så var de jag som hjälpte att skriva de personliga brevet hans så då måste det varit bra och intressant skrivet med andra ord har ju även blivit själv ringd eftersom jag sökt själv jobb som ja sagt tidigare i sommar i boden som dom var intresserad ut av mig att ja skulle komma på arbetsintervju så man har nog lärt sig och blivit rätt haj med att skriva och få till det bra med sina ansökningar/personliga brev man skrivit senaste tiden får hoppas de räcker o låter lovande till sunderbyn o får höra nå därifrån ju;).

Nej nu ska jag gå och laga lite middag och de innan de blir ikväll att åka och se Luleå matchen och sen softa med älsklingen framför tv:n och ev se nån film o gotta sig lite till de;).

Låååång dag! =P

Ja denna dag har då känts väldigt väldigt lååång faktiskt men kanske inte så konstigt när de inte blev nå många timmars sömn för varken mej freddan eller Elias, Liam var den enda som låg o sov som en stock fram till morgonen...haha =P. Har verkligen hunnit med mycket idag eftersom man stigit upp tidigt, har hunnit städa och skura och tvätta samt vädra här i huset efter den hemska natten för Elias stackarn. Har även hunnit med att handla eller skrev en lista så fick freddan fara och handla medans jag var hemma med Elias och Liam eftersom Elias då hade magsjuka..

Jag har även hunnit under dagen när Liam sov så hann jag skicka in jobbansökan min till Sunderby Sjukhus där de är en tjänst ute som undersköterska natt på IVA så testat i alla fall och söka skadar ju inte;).
Vi har även nu under kvällen klippt Elias så nu blev han riktigt fin o korthårig som han ska vara hade så riktigt långt o börjat få lockigt eller vågigt självfallet han får när han sparar ut eller håret hinner bli nog långt så då var de nog dags för en klippning;).

Har nu precis lagt barnen och gett Liam lite kvällsfika och Elias fick nöja sig med Proviva och en kardemumma skorpa till kvällsfika eftersom man vågar inte börja ge han en massa vanligt mat eller kvällsfika så han får nån vändning i natt och börjar spy eller må illa vore ju hemskt synd när han mått rätt bra under hela dagen annars.
Nu får man hålla tummarna att man slipper få nån smitta eller släng av magsjuka själv och behöva vakna till, har då gjort det mesta tänkbara man ska tänka på o göra för att undvika att bli smittad, druckit lite cola & proviva och de i förebyggande syfte tänkte ikväll ta mig lite té och lite kardemumma skorpor och hoppas på att de ska hjälpa och undvika att få det i alla fall men som sagt får man de så får man de är ju som inte så lätt när man bor och vistas under samma tak.

Nej om man skulle ta och göra bort lite av kvällsfikat så man kan lägga sig i tid ikväll så man förhoppningsvis är utvilad imorn och alla vaknar friska och krya här hemma!;)

Ha en fortsatt bra kväll allihopa och hoppas ni alla får hålla er friska :).

Jaha då var de vår tur.....

Ja kvällen/natten blev då allt annat än lugn om man säger så, de började med att jag och freddan skulle gå och lägga oss i sovrummet för att se klart wallander filmen som gick igår men tyckte vi hörde Elias ligga o gny i sovrummet sitt och hörde att han klev upp och troligen var på väg till oss, trodde de var att han hade växt värken igen som han ofta har då och då inte de hör freddan säga när Elias närmar sig att Elias säger att han har spytt och mycket riktigt så har han de i sängen o på pyjamasen sin...

Var bara med andra ord och sätta igång tvättmaskinen och duscha Elias, o lägga sån dära skyddslakan över sängen så han inte ska spy ner hela madrassen tur vi har haft kvar de sen förra året han hade de fick ju de av mormor sen morfar haft de som skydd i sin säng när han var dålig förut.
Ja Elias har hållt på spytt o fått vara på toa där emellan rätt tätt mellan gångerna till 04, och även fått duscha ut av honom o kört fler tvättmaskiner huvva så hemskt de är och man ser hur förtvivlad o äckligt han tycker de är riktigt grinar o skriker när han mår så illa....

Ja nu har vi inte mer än skurat och städat o vädrat här hemma på morgonen ska strax göra en själv klar för dagen men blir inte mycket ida när han är sjuk freddan får väl fara o handla de mat vi behöver hit hem o så som var tanken att hinna med idag. Ska även passa på att skicka in jobbansökan dära idag medans bägge barnen får sova/vila idag på dagen!.

Jag hoppas verkligen man själv slipper magsjukan tvättar o spritar händerna ordentligt men svårt o undvika de helt man gör ju så gott man kan för att undvika de men får man de så får man de svårt när man bor o är under samma tak...haha.


Söndag

Ja då har vi söndag igen oj så fort helgen gått men skönt har de verkligen varit så lugn och skön känner sig riktigt utvilad och skönt framför allt att bara fått vara ledig och inte gjort nå speciellt utan bara tagit och gjort saker som man känner för och så riktigt längesen man kände sig positiv och skönt med en sån lugn helg borde vara så oftare o få vara ledig helger oftare, fast de är ju de då har man ju valt fel yrke för de är ju typ iaf varannan helg men de funkar ju om man får väl ett schema för som de är nu blir de ju att jobba när de behövs och så!.

Söndagen har blivit att stiga upp tidigt barnen vaknade bägge två kl 6.30 pigga som bara den men vi fortsatte och myste i sängen och såg lite tv en stund i alla fall.
Sedan blev de att fika och de vanliga att göra sig och barnen klara för dagen!. Just nu är Elias ute med morfar och skottar snö ute med honom och hjälper till skönt och kul för han och roa sig med och när de är hyfsat skönt väder ute ju. Liam han vilar fm nu.

Nu annars i övrigt på dagen blir det snart att fara med freddan och köpa nån skoterdel som han skulle köpa ut av nån i norrfjärden var ju inte så långt som skönt är, tror det blir att Elias dock vill stanna kvar med morfar och fortsätta vara ute o skotta ute så det blir säkert att han får stanna kvar här hemma med han då.

Sen i em blir de nog bara lungt fram till de blir att göra nån middag tror de blir fläskpannkaka till middag med jordgubbssylt o lite glass till riktigt gott och enkelt som brukar vara en favorit hos barnen;).
Sen efter middagen blir de att fara till freddans syster med familj och låta barnen busa där tillsammans var ett bra tag sen dom sågs så blir nog extra kul för dom och träffas dom är ju kusiner dessutom så, och maria freddans syster har fyllt år igår så därför vi också tänkt åka och fira henne idag istället för igår var vi ju och såg hockeyn nog för att de var ingen vidare match man behövde se och kunnat missa!.

Resten av kvällen blir nog lugn som vanligt framför tv:n kanske ev göra lite bröllopsplanering o kolla upp lite saker och ting o gå igenom vart enormt grymt sugen idag på de eftersom man börjar små kika och så på saker och ting måste snart gå och se vad freddan ska ha för kläder till bröllopet tänkte ev gå till skräddarn här i luleå och se vad dom har och vad skillnaden är på priset att hyra eller köpa, så får man se han har inte riktigt bestämt sig om han ska hyra eller köpa, han är ju inte direkt den typen eller blir ju inte allt för ofta som använder sånna fina kläder allt för ofta ju..haha =P.

Ska nog slänga in dessutom ansökan/tjänsten på jobbet där på sjukhuset som undersköterska på IVA 72% natt så har man gjort bort de har ju en färdig ansökan i princip så går ju fort och skönt att ha sökt ju inte för att man tror man skulle få de lär ju vara många som söker det men är ju bra och kul o söka och kul om man väl skulle ha nån chans iaf att få komma på intervju eller nå man ska ju i alla fall aldrig säga aldrig!.

Ha en fortsatt bra söndag allihopa!

Lugn och skön dag;)

Ja lördagen har då bara varit lugn och skön. Som sagt som jag skrev tidigare ett inlägg i morse så har vi hela familjen varit på Leos lekland med Aina & patrik och barn mycket trevligt o allra helst kul för barnen ju som har fått lekt tillsammans idag;).

Sedan har de bara varit lungt kom hem och sedan tagit de lungt och sedan gjort middag innan hockey vi skulle hos brorsan och de blev de som var över från igår kebab i pitabröd o sallad o dressing till mycket gott de ju men blev för mycket för magen min fick nämligen som vanligt då och då jag får svin ont i bråcket mitt och inte kul när man väl får så som jag fick de. Har blivit så hemskt känslig med bråcket även när man äter lite fetare mat och kebabkött och de är ju iofs inte de fettsnålaste maten direkt... Men ajja efter matchen så gick de över som skönt och tur är!! :).

Ja ikväll blir de då bara lugna puckar att sitta framför tv:n och se nått som är ikväll eller se på nån film annars om de inte är nå bra ikväll, i vilket fall är man bara nöjd och ta de lungt när man väl är ledig så bara passa på och njuta med andra ord! :)

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll allihopa!

Leos Lekland;)

Ja då var man uppe redan fast det är helg, nej men både jag och barnen är ordentligt utvilade och sovit bra så därför känns de helt okej att vara upp redan;).
Nu är de snart bara till att lite frukost och göra sig och barnen klara för dagen, för vi ska nämligen åka till Leos Lekland idag efter lunch, Aina frågade igår kväll om vi var sugen hela familjen på att följa med dit så varför inte har inte varit där på jätte länge och sen så har Elias tjatat om att få åka och så men aldrig blivit av på länge när man jobbat en del nu och så.
Sen kan de ju också vara kul för han nu när de varit sportlov denna vecka så får han hitta på nå kul och leka med saga och de, sen de ska bli spännande och se vad Liam säger och gör på stället han har ju inte varit där sen han kanske var just före 1 år eller nå så börjar ju bli ett bra tag sen. Det är ju roligare också nu när han går och så också han kanske får lite mer nytta och roligare som sagt ut av de;).

Nej nu ska man gå och äta lite frukost börjar ändå bli hungrig så!

Ha en bra dag allihopa! :)

Fredag och helg nu;)

Oj så skönt med fredag säger jag bara längtat riktigt till helgen då man är ledig och bara kunna få koppla ut av,varit riktigt seg och trött nu i slutet av denna vecka så nu får man allt ta och passa på och bara vara och koppla ut av av helgen som är nu;).

Fredagen i övrigt har bara varit bra har jobbat till 14:15 sen var de iväg och handla hem lite mat och annat som behövdes hit hem riktigt mycket folk var de som vanligt en fredag...
Blev sedan att ha ätit kebab och sallad och fetaost i pitabröd och kebab dressing till riktigt gott och var hemskt längesen jag åt de kommer inte alls ihåg när de var sist blev kvar till lunch imorn är ju bra och gott de;).
Känner allt mer nu sen man börjat jobba en hel del och så igen att man är van och fodrar att äta lunch annars svälter man ju ihjäl innan de är middag om man bara ätit frukost..hehe.

Vi har även funderingar jag och älsklingen på sälja våran BMW 530d för att köpa en billigare bil känner även om iv renoverat upp den en hel del så är de rätt dyrt och sätta igång en diesel bil kostar ju rätt mycket i skatt och så och sen så och när inte freddan har nå jobb och ja jobbar rätt mkt men när de är behov och så så känns lite surt när den bara står sen vi fixat upp den och inte känner att man har råd att ha igång den så är de bättre o köpa en bensinare och billigare bmw bil eller nå så vi ska nog ev testa lägga ut den på blocket och se om de finns intresse för den;).
Vore hemskt grymt skönt dels om man skulle hitta en billigare kombi bensinare bil så man slipper köra denna lilla trånga toyota corolla som vi som tur är kunnat få låna av freddans mormor som gått bort när våran bmw gick sönder och innan vi fick den lagad och de, har varit hemskt bra och tur iaf att ha haft en bil o kunnat köra med ju, men börjar bli trångt och jobbigt i längden med en sån liten bil och som dessutom är bara 2dörrars och när man har två barn som ska sitta fast där bak är ju ett helsikes jobb o få dom dit bak och kan typ dessutom inte lasta eller ha nån vagn heller så litet litet bagage där bak.

I övrigt ikväll blir de nog lungt och se Let's dance och ev kanske se nån film för har laddat upp med lite sourcreme & dill chips och nå dricka till de hade ja tänkt mig och bara ta de lungt är ju hemskt skönt nu när man är ledig och bara ta de lungt också ju och samla nya krafter! :).

Ha en bra fredag!! :)


Strålande och härlig dag;)

Oj oj vilken toppen dag de har varit idag verkligen har dels jobbat idag till 12 var så himla skönt med en kort dag också att ha ibland och dessutom när de varit så himla toppen fint och soligt o varmt väder idag så har man passat på att vara ute med bägge barnen o fått lite frisk luft riktigt skönt var de;).
sedan så har jag varit en sväng på storheden och kollat runt lite på Lindex & Kappahl en sväng for med mamma en sväng för jag vart så himla sugen att bara gå och titta på kläder och så och se vad dom fått in för var så himla längesen jag varit och tittat på kläder och allmänt dels i stan och på storheds affärerna så därför frågade ja mamma och vi skulle fara o kika bara vi två så, och fanns en del men inte riktigt i min smak men de kommer väl mer in nu ju närmare de blir mot våren;).

Nu ska vi strax ta och äta lite kyckling i ugn som jag sitter o väntar som ska bli klar riktigt gott är de kycklingfileér som man delar och lägger i en smord ugns form och blandar sedan 1 grädde med 2dl creme fraiché och 1 dl soja och 1-1½ tsk sambalolek i och det över kycklingen i ugnsformen som sedan sköter sig själv i ugnen i ca 1timma & en kvar brukar dock behöva vara 1 timma så är de färdigt riktigt gott och enkelt är de som sköter sig själv o kokar ris till de och brukar ha mangoreja eller nån slaks färdig dressing/sås som går och köpa till jätte god o passar perfekt till de mums ska de bli;).

Såg även att de kommit ut ett undersköterska jobb på sjukhuset som jag ska pröva söka de var 72% natt på IVA kul och se att de börjar komma ut tjänster också så man kan söka ju, vore ju kul om man skulle kunna få de men men har nog ingen chans lär ju vara många som söker men söka kan man ju allirid göra. =)

Ikväll väntas de att fara till brorsan och se Luleå spela ikväll hoppas på vinst i alla fall!! :).
sedan blir de inte mycket för ska upp och jobba igen till 14:15 imorn.

Avslutar det hela med lite bilder från utedagen idag med pojkarna & lite andra bilder!
Ha en fortsatt trevlig em/Kväll.

Liam
                                      Liam inne;)

Liam & Elias
                                         Liam & Elias

Liam & Elias igen
                                      Liam & Elias igen;)

Liam
                                 Liam glad o nöjd i pulkan ute;)

Liam & Elias
                               Liam & Elias tillsammans ute;)

Elias;)
      Elias ute och drar Liam i pulkan(gör något till sig dock på bilden=P

Avkoppling just nu;)

Ja nu så är de bara avkoppling som gäller resten av kvällen för sin egen del även om man har två små pojkar och ta hand om men de är ju så himla skönt och avkopplande nu när Liam går han roar och leker så bra o pysslar på med allt möjligt nu helt otroligt skönt och lättnad ju!! ;).

 Var nästan där ett tag orolig faktiskt när Liam varit så himla sen på att gå men vet ju att vissa barn oftast pojkar då (inte alla) men är sena på börja gå iofs Elias var ju ungefär 1 år när han gick så han var inte så tidig heller men Liam är 1,5 år nu och börjat gå eller går hur bra som helst nu ingen lång träning här utan börjat gå direkt och hur bra som helst som om han inte gjort annat, skönt de vet inte varför man blir orolig och så för att dom inte börjat gå och så tidigare borde ju inte behöva vara de för barn är ju så individuella o gör ju och lär sig saker och ting eftersom men de är väl bara en sån oro och känsla man har som förälder och tänker att de kanske är nå fel men men så är det icke eller behöver vara! ;).

I övrigt har dagen varit rätt bra förutom all vanlig blåst som varit idag när man jobbat men man börjar ju som sagt bli van så. Jobbade idag till 15 sen så efter de har ja äntligen fått iväg skickat mina papper in till vikarieförmedlingen på sunderby sjukhus ang att börja vikariera där som undersköterska så nu är de bara vänta och hoppas på att dom ringer eller hör av sig snart!! ;).

Nu ikväll blir de bara lungt lägga barnen duscha och se lite tv orkar inte nå mer är faktiskt rätt trött idag och ska ju dessutom och jobba imorn till 12 så blir ju ännu en dag som man ska upp tidigt så, och får verkligen hoppas på att Liam inte vaknar sent ikväll för de gjorde han nämligen igår och skrek och skrek inget hjälpte vet inte om de är dom 2 nya tänderna som börjat skjuta upp ordentligt eller om de är allt rossel och hostan han har i luftrören hörs de ibland och han har även tjockt med snor som bubblade så nått var de i alla fall han var ledsen över men de tog över 30min innan han lugnande ner sig och ja gav honom en panodil som skulle hjälpa till lite grann om han hade ont nånstans från tänder eller annat och de gick över till slut och han kunde till slut somna i egen säng efter många om och men,

 huvva vad de är hemskt dessa gånger som dom gråter och gråter och man vet inte vad de är som är fel eller vars dom har ont o.s.v de är riktigt hjärtskärande i hjärtat o höra skriket o så allt man vill är ju o lugna ner dom och hjälpa till med vad som är fel eller där dom har ont ju men svårt när dom inte kan prata än så man får försöka göra de bästa ut av situationerna! :).

Nej nu ska jag vila! Ha en bra kväll allihopa! :)

Hemsk jobbdag i detta väder...

Ja idag fick man vakna till ett hemskt väder som man skulle jobba i huvva, idag har de då inte varit nå vidare trevligt väder och ha jobbat i ju om man säger så dels plumsa över allt i all dessa snö som drivit och kommit och dels så när de blåst och drivit på så hemskt mycket så fick man ju typ en massa kall o hemsk snö i ansiktet när man gick för att de blåste o drev så pass mycket ju less less åter less nu på denna vinter vill ha vår o finare dagar så de snart får bli sommar istället;).

Ja jobbdagen i övrigt har annars gått bra förutom de tråkiga o jobbiga vädret, var lagomt skönt och jobba till 14:).
Efter jobbet kom freddan och barnen och hämtade upp mig så fick vi fara och göra bort och kopiera papprerna mina jag ska skicka iväg imorn ang. att ja sökt att börja vikariera på sunderby sjukhus som undersköterska så hoppas dom hör av sig därifrån vore nära o bra ju o få där o få in en fot ju!;).
Sedan så har de bara varit till att laga mat och sedan tagit de lungt och duschat mig och Liam för det är ju inge vidare väder eller nå att orka göra nå heller så + att Liam har blivit förkyld eller jätte rosslig och hostig riktigt jobbigt i från luftrörerna hör ja massa rossel o pipljud emellan åt hoppas de släpper o blir bättre snart! =).

Liam har idag såg jag fått 2 till tänder i nedre käkarna längre in så nu har han då gott och ännu mer med tänder man alla dom andra har han ju fått väldigt tidigt men så var de ju för den äldsta pojken också han fick jätte mycket tänder på en gång nästan ..hehe ;).
Elias han har då i alla fall varit ute en hel del idag trots den hemska snöovädret och de varit ute i timmar idag både på fm & nu på em han lär ju i alla fall sova gott i natt o varit igång o skottat o donat på ute han är verkligen ett barn som är ute och gillar och vara ute i alla väder o vind finns typ ingen hejd på han..haha ;).

Nej nu ikväll blir de då bara lungt efter de att barnen somnat, eftersom de väntas jobb imorn till 15 så de blir väl och se nån film med älsklingen eller nått sånt och äta nått gott till för han for just o skulle handla nå gott till filmen vi ska se både han o jag vart söt sugna så och självklart blir man ju som sugen på nå sött och speciellt på choklad när man just har kommit in den jobbiga o tråkiga veckan man har som kvinna 1gång varje månad usch alltid trist när man väl får den , nå var de enkelt o skönt när man väntade barnen så länge och så så slapp man ju ha de så skönt de var och slippa den.. haha =P.

Ha de trevligt ikväll allihopa, ska avsluta detta inlägg med några av dagens bilder på Liam som ja fotat som går och går så bra nu så skönt o sött och se! ;)

Liam
                                         Stora pojken som går;)

Liam
                                          Söt Liam;)

Liam;)
                                 Liam nöjd & klappar händerna;)

Liam och snutte filten sin;)
                           Liam och sin älskade bamse snutte filt;)

Börjar bli smått stressad..

Är just nu inne i en lite stressperiod förstår inte riktigt varför jag ska vara eller känna så men antar att de är för att jag är en sån person som vill ha ordning och reda och fixat saker o ting i tid och så.
Just nu är de papper som ska skrivas ut och kopieras eftersom jag ska skicka in imorn ansökan till vikarieförmedlingen på sjukhuset om att jobba där och jag hoppas verkligen man kan få in chansen och få jobba där vore så nära och himla skönt och få prova på det ju och göra något helt annato ch lite nytta ut av utbildningen min!;).

Sen så är de bröllopsplanerna såklart som gör mig lite smått stressad mycket som ska kollas upp och fixas ju för fort går ju månderna och som jag sa jag är ju verkligen en person som vill ha fixat och ordnat allt i tid och så men de måste man ju också när man väl planerar inför bröllop men men nå vet ja allt går vägen får ta lite i sänder ju;).

Men just nu så ska jag väl allt ta o fixa och skriva ut papprerna så nått är ute ur världen min så jag slipper känna mig stressad för jag blir bara stressad ut av tanken av att veta att man har saker och ting som ska fixas låter inte ritkigt klokt va?..haha =P.

ska sedan laga lite middag blir goda hemmagjorda köttfärsbiffar och mandelpotatis & sås till himla gott ju och gott blir de också när man ska ha med sig till lunch imorn när man ska jobba.
Ikväll hoppas man i övrigt på vinst för Luleå hockey vore skönt om dom fick fortsätta vinna & ta mer fler 3poängare de behövs ju verkligen så dom håller sig och få vara med i slutspel;).

Ha en bra fortsatt dag & kväll allihopa!


Irriterad och less!

Dagen har man inte hunnit med mycket än precis hunnit vakna o det är riktigt snöväder idag fast varmt o skönt är de ju i alla fall så man ska ju inte klaga ;). Sedan har jag gjort undan o lämnat in dom 2 veckors period av Kassakorten som ska in till A-kassan smidigt och enkelt är de ju över internet ju och slippa kosta på en massa frimärken ju! ;).

Sedan så blev det att ringa till självaste A-kassan för att höra vars mina pengar och det är sedan jag varit delvis arbetslös och har ju rätt till A-kassan då jag inte har arbetat alla dagar o så ju för har inte fått nå pengar alls därifrån sedan ja varit delvis arbetslös efter föräldraledigheten då jag inte haft nå jobb!!.

Jag har varit delvis eller anmäld som de f.r.o.m den 18 januari och lämnat in alla intyg o de som dom skulle ha kring den 25:e januari men inte hört nå och inga pengar än utan bara fyllt i och skicka själva kassakorten som vanligt, men nu när jag ringde så sa dom att dom inte ens börja handlägga dom än och att dom tar ju i tur ordning eftersom och allt vad han sa och att ja dom ska väl börja handlägga dom nu snart att ja kan vänta mig att de är klart och att få pengarna sen ja varit arbetslös i mitten av mars herregud är ju ett tag dit ju så irriterad och less var jag och fattar inter vad dom håller på med värsta snigel farten har dom då där på A-kassan verkar de ju som tar sån god tid på sig och ens handlägga det hela helt otroligt sa till och med åt killen eller gubben där som ja pratade med ja de är ju tur att man har fått arbetat delsvis i alla fall annars hade man då stått där utan pengar hur länge som helst och inte haft pengar till mat och räkningar ju (i den snigel fart hade ja lust o säga som ni handlägger o betalar ut pengar åt folk).

Jajja nej nu ska jag gå och spendera lite tid till barnen när man väl är ledig och inte har nå jobb idag så, är ju strax lunch tid ju och sen blir de att fara och inhandla lite mat hit hem!.

Ha de bra! :)


RSS 2.0