Nyårsafton ;) Gott nytt år!

Ja då var det nyårsafton idag då, Gott nytt år på er alla får jag lov och säga för antar att man inte kommer kunna sitta här mer sen av dagen:) hehe 
Nyårsaftons morgonen började med att vi steg upp och gjorde oss klara för dagen nu och snygga upp oss alla stora som små med kläder och allt nu när det är nyårsafton så måste man ju vara lite fin iaf:) Sedan så gick vi ut till huset vårat för att börja städa upp efter allt vi stökat när vi byggt köket, vi började även ställa köksbordet och stolar och kökssoffan och vårat fina vitrinsskåp med belysning på plats där dom ska stå och packa upp lite andra saker känns hur kul som helst ju för nu blir det flytt till helgen tro det eller ej :).

Sedan så på ett tag blir de och börja med nyårsmiddagen blir marinerad fläskfile och potatisgratäng o sallad o bröd idag gud så gott längtar så, (börjar redan kurra i magen när man pratar om det). hehe Sen så i övrigt av nyårsafton så blir det och vara här hemma i byn när man har Elias och Lilla Liam och fira här med  familjen o storebror Johan, är ju som svårt och fara iväg nånstans ju när man har barn så men tycker bara de ändå är skönt o vara hemma och fira istället och äta god mat och äta lite goda snacks till kvällen. :) 
Får se om min polare karro och hennes kille och en kompis till henne kommer förbi ikväll oxå och då kanske man far kanske iaf till stan och ser fyverkerier får se hur de blir med de! :)

Liam var föressten igår på sin 2-månaderskontroll och allt var bara bra där med han tyckte läkarn han växer så de knakar kurvan går som ett spjut uppåt..haha ;) Liam väger nu 5240 gram och är 58,5 cm lång ;)

Nej om man skulle ta och börja förbereda maten nu!! :)
ha det så bra och en trevlig nyårsafton nu ikväll! GOTT NYTT ÅR!

Liam ;)
Liam i famn på pappa(läggdags) .

Liam :)
Liam på skötbordet nyårsaftons morgonen ;)

Liam
Liam i soffan på nyårsaftons morgon  med nya finkläderna;)

Elias finklädd ;)
Elias finklädd på nyårsafton ;)


Nu är de nära för flytt ;)

Ja då var det söndag idag helgen o dagarna bara rusar förbi, har som sagt bara hållt på för det mesta i huset nu efter jul o så men det har ju oxå gett reslutat för nu är de nära för flytt vilket känns så skönt o skoj ju o få eget igen :).
Har bara socklandet och lister och att sätta kökskran kvar i köket så då kan man sedan flytta in blir nog under veckan skulle ja tro. Men har vardagsrums golvet o hall golvet o lägga men de spelar ingen roll går så fort o lägga dom så man kan ändå flytta in och bo där under tiden nästan lättare att bo där när man ska lägga golvet för då är man ju som på plats... hehe :).

Ja men usch det känns oxå i plånboken och så när man hållt på renovera o sätta nytt i huset känns lite tungt men det är ju bara nu när man just gjort de som de känns lite tungt men de är ju som sagt en engångs summa so skönt är och sen så är de ju nytt o fräscht så då kan man bara bo och ha de skönt.

Ja nog om hus pratet nu, i övrigt så är allt som vanligt här i familjen och så, Liam har dock fått våran förkylning som vi hade vid jul jobbigt nog stackarn har fått hosta och lite täpp i näsan men ändå så är de lite snor som små rinner ibland huvva de är så synd och jobbigt när dom här små blir förkylda eller sjuka..., så nu får vi köra med lite näsdroppar åt den lilla men de verkar då ge effekt o han börjar bli lite bättre :). 

Liam ska dessutom på tisdag på 2-månaders kontroll för besiktning av en läkare, herregud redan 2 månader gud så tiden går fort asså dom börjar ju redan bli stora så fort vill man inte att de ska gå vill ju att dom ska vara så små en längre tid, äsch får väl i så fall sätta igång o producera ett nytt syskon åt Elias och Liam för vi vill ju som ha en dotter oxå en av varje så är man nöjd, och elias sa ju tidigare att han ville ha en lillasyster så ...haha nej inte en till nu men senare nångång i framtiden är väl inte omöjligt ;) hehe

Nej ska nu gå o göra nå nytta tänkte jag medans lillen sover!! :)
Hejsvejs!


Lite mer bilder av Liam och Elias ;)

Här kommer det mer bilder från idag (juldagen) på snyggingarna mina svårt o låta bli o fotografera dom två;)


Liam utslgen efter gårdagen :)
         Liam helt utslagen sen gårdagen på julafton ;)

Liam på skötbordet med ny kläder :)
              Liam på skötbordet;)
Liam i soffan med nya kläder från moster maria i julklapp :)
    Sötnosen o sina nya kläder från moster Maria o Tomas;)
Liam och Elias ;)
     Brorsorna i soffan tillsammans ;)


God Jul bättre sent än aldrig ;)

Börjar väl och inleda med att säga God Jul och Gott nytt år på er alla, har varken haft tid eller orkat  tyvärr och stressa och skriva nån rad här förän idag, det är ju alltid så mkt stress o mkt att göra dels när man har barn o så nu när det är de var julafton igår och så:).
Gården d.v.s julafton började med att vi hade sovmorgon till elva (tro det eller ej) var lite väl länge så man fick lite panik och stress på morgonen för vi skulle vara efter 12 och äta julgröt och sånt hos freddes mamma o pappa och vara där på dagen och ha jultomte där oxå, så vi blev lite sena men bättre sent än aldrig ;).

Men det blev så stressigt när man råkas sova för länge men det berodde nämligen på för att Liam hade dagen innan så hemskt magknip och skrik hela kvällen o lite på natten och inget hjälpte det var riktigt hemskt visste inte riktigt vad man skulle göra så det är inte så konsigt att man var trött på julaftons morgon, men som tur är har de gått över för lill killen igår var lugn o glad o sov mkt igår när de var julafton så de var en snäll utklädd liten tomte nisse :).

Sen när vi gjort oss klar då med andra ord för att åka iväg till freddes mamma o pappa för att fira jul där på förmiddagen så blev det direkt och äta julgröt med annat smått o gott på bordet, sen blev de att umgås och invänta tomten som skulle komma till Elias och Liam med paket, medans vi gjorde de så fikade vi en massa gott julbak som freddes mamma hade bakat*mums*. Sen till slut kom tomten till elias och han var lite rädd i början men sen släppte det och han var så nöjd o glad när tomten var och han och liam fick så mkt paket :).

Sedan var det bara dags och dra vidare efter att ha öppnat alla paket där, vi for vidare till mormor min o var där och firade jul  och äta julmat och öppna paket med familjen våran o mormor o morfar och kusinerna mina o deras små kids, vilket var mkt trevligt hade det jätte trevligt med mkt god mat o mkt paket kan ja säga mkt paket kan ja säga att de blev helt otroligt trodde aldrig de skulle ta slut , men gissa vem som blev glad jo Elias han var alldeles till sig när tomten kom och gav så mkt paket han rev o öppna paket som bara den hur söt som helst var han ;). Sedan efter det så blev och fika lite granna och små prata mer o ungarna lekte och kollade på alla julklappar och Elias och melvin (min kusins minsta pojk) for o sprang runt o busade där, Elias stormtrivdes o hade så kul så han var jätte trött när vi sedan åkte hem efter fikat  men det är ju inte underligt efter en sån lång och rolig dag o ha fått  dels träffa tomten och öppna o leka med alla paketen ju:).

Orkar tyvärr inte skriva allt Elias och Liam fick för det var så mkt så det tar för lång tid o skriva men kan säga i regel att det var en hel del tusen massa leksaker av de olika slag och filmer och kläder och pengar fick dom, och elias pyssel grejjer och spel o.s.v. så då vet ni lite av saker som dom fick iaf!

Tänkte avsluta nu med detta skrivande med att lägga in lite bilder från julafton så får ni se själv hur både dagen och hur nöjd våra små älsklingar har varit med julafton ;).

Elias och Liam ;)
            Tomte nissarna hemma på morgonen ;)
Elias och tomten nr :1 på herstön :)
          Elias i knä på tomten nr: 1 på hertsön ;)
Farmor o farfars julgran :)
         Farmor och farfars julgran :)
Elias julklappar på herstön :)
     Elias julklappar på Hertsön av farmor o farfar :)
Elias hämtar paket av tomten :)
        Elias hämtar paket av tomten ;)
Elias kramar tomten :)
  Elias ger en kram åt tomten som tack för alla julklappar :)
Elias i knä på tomten :)
       Elias o i knä på tomten :)
Elias nöjd med alla julklappar ;)
 Elias sitter så nöjd med sina julklappar och väntar på att få öppna dom ;)
Elias Julklappar :)
 Delar av vad som syns av alla julklappar av Elias och Liams paket
      förstår varför dom båda var nöjda;)


Ikea köket ;)

Ja då var det måndag och ny vecka igen, helgen bara rusar förbi som vanligt, men nu är det riktigt nära till jul bara 2 dagar kvar härligt :). Dagen har idag börjat med en lugn morgon steg upp och gjorde sig klar för dagen. Sedan så har vi hållt på i huset med lite lådor och sånt o få ihop i köket mkt roligt nu när man ser att de börjar hända en hel del.. ;)
sedan så på eftermiddagen var vi bjudna till freddes mamma o pappa på lite tidigare julmat o äta för att fredriks brorsa som bor i sthm är och hälsar på en snabb visit här i luleå o kunde tyävrr inte stanna över julen för att det ej gick bra med flyg hem o så nu under röd helger och så så vi åt lite julmat då tillsammans medans han var här och det var mkt gott o efter längtat verkligen.. *mums* ;) Sedan efter vi ätit o så så började Liam tjorva o gall skrika en hel del konstant nästan var troligen magknip igen för han hade alldeles stenhård mage o han skrek o skrek precis de där ljudet som när dom har magknip och han hade inte bajsat heller sen imorse så stackarn! :(

sedan nu ikväll så blev de och fika lite här hemma o ge lillen lite minifom droppar o ge han lite mat o sen somnade han vilket han nog behövde stackarn efter allt skrikande..! Vi har även varit inne i huset lite och sett när pappa min fixat lite och byggt till våran köksö, Har nu fotograferat nu där inne i huset lite så ja ska lägga upp lite bilder här! :)

Nej nu ska jag gå och äta lite kvällsfika innan de blir o mata lillen en sista gång innan natten för imorn ska man upp i tid för ska nämligen till jobbet med Aina och Max och hälsa på på jobbet igen för fick ett god jul o gott nytt år medelande av en kollega från gamla jobbet om att vi har nå paket från jobbet o hämta sen Liam o Max föddes det är ju snällt o gulligt av dom ju så de blir o åka dit imorn vid 10.30 tiden skulle Aina komma och hämta upp oss!

Godnatt !! ;)

ikea köket:)
 Diskbänken med  köksskåpar ;)

Ikea köket:)
 Städskåp med övre luckor kyl o frys  i rostfritt ska stå där de är tomt

Ikea köket :)
 Skåpar o skafferi med inbyggd ugn och micro ;)

Vårat sovrum med fondvägg ;)
   Våran fondvägg i vårat sovrum ;)

Elias nya rum :)
   Elias nymålade rum ;)

Elias nya gardiner som matchar i rummet :)
Elias nya gardiner som matchar nymålade rummet ;)

Lite bilder från lilla Julafton ;)

Här kommer Lite bilder från "lilla julafton" hos syster min ;)


Fredde och storebror Johan :)
 Älsklingen min (närmast) o storebror Johan i soffan

Moster håller Liam ;)
   Stolta moster maria håller Liam ;)

Lillebror daniel o tjejen hans Malin:)
  Lillebrorsan Daniel och tjejen hans Malin :)
Elias hjälper tomten ;)
  Elias hjälper tomten o dela ut paketen åt tomten, så duktig pojke;)
Elias kramar tomten tomas ;)
  Elias kramar om tomten så nöjd så ;)
Elias i knä på tomten:)
Elias så nöjd o få sitta i tomtens knä som han längtat efter ;)
Syrrans hund tintin :)
 Syster Maria och Tomas hund Tintin ;)

Lilla Julafton ;)

Ja då har ännu en helg bara dragit iväg sådär och vi återgår till ny vecka igen! hehe :)
Ja men i helgen har vi hunnit mycket iaf, fredagen så var jag till ikea och shoppade en hel del och sen blev de och hålla på i huset efter det. Sedan lördagen så höll vi på igen i huset och stoppa fast luckor och sånna saker i köket sedan for vi iväg och handlade lite efter det så var det en film kväll med lillebrorsan Daniel och hans tjej Malin efter det att ungarna somnat mkt bra film Eagle Eye hette dem nån thriller/action aktigt en se värd film spänning hela tiden ;).

Sedan idag söndag så blev det snabba bud efter det att man klivit upp eftersom vi skulle till freddes mamma och pappa och träffa maria och johannes , wilma och lilla wille för att byta julklappar med varandra för dom skulle åka iväg idag upp till aaupa och fira jul där med Johannes föräldrar och bröder, och vi brukar alltid vara så seg på morgorna både jag och fredrik och Liam är riktiga tjuvsovare som oftast somnar om på morgorna fast Elias vaknat blir i regel alltid att Elias får se en film och sedan som tur har när man bro här hos mamma o pappa just nu så är dom alltid vakna vid 9tiden så då får alltid Elias äta frukost med morfar och de tycker han är så kul o mysigt för det första Elias ska göra när han vaknat och gått o kissat så blir de och springa ner till morfar och se om han är vaken , som ni förstår så är morfar FAVORITEN, kanske för att han jämt göra roliga saker med morfar som han tycker så mkt om som t.e.x. att åka traktor o skotta snö och sen på sommrarna åka gräsklippare o klippa gräs med morfar det är de bästa han vet och jämt pratar om ;) hehe

Sedan efter att vi varit hos freddes mamma o pappa o fikat och bytt julklappar så for vi hem och åt middag för sen var det nämligen dags att åka till nästa ställe, nämligen till en av mina stora systrar Maria och hennes kille Tomas som bor på mjölkudden i ett fint och stort hus där det skulle kunna rymmas många små kids i men tyvärr har dom inga barn än men vi alla hoppas ju på att de ska bli nå smått där oxå snart för dom är ju båda efter 30års åldern så vi tycker de är dax nu o lever på hoppet iaf att dom ska skaffa sig nån iaf, men de är klart dom är mkt o reser och är på mkt fester och middagar o sånna saker med vänner och med jobbet så de är kanske inte så underligt att dom inte haft tid och så!
Vi åkte nämligen dit till syrran för att fira lite tidigare jul "Lilla Julafton" som vi brukar kalla de för att träffas och fika o byta och öppna julklappar eftersom dom ska bort i år till Tomas mamma och pappa i karlskrona och då brukar vi ha och träffas nån dag innan jul och ha lite mys o byta julklappar o sånt mkt trevligt är de :)

Sen efter de vart de o ta de lungt ett tag och fixa i huset i vårat ena skåp där vi ska ha inbyggd ugn och micro på varandra på plats och de blev mkt snyggt de, de går verkligen undan ska börja imorn med våran köksö och sen efter de kan vi börja flytta in vilket blir snart för alla underskåpar o sånt är färdigmonterade o så så det känns mkt härligt o skönt o få eget snart ;)*ler*

Det var en glimt av hur våran helg sett ut, dags och krypa ner i sängen till lill Liam och min älskade sambo fredde ;)
Godnatt ;)

Liam i mammas famn ;)
  Liam i mammas famn ;)

Liam i bilbarnstolen ;)
 Älsklingen sitter i bilbarnstolen ;)


IKEA ;)

Ja dagen började idag med att stiga upp och göra sig klar för att åka till ikea o shoppa lite mer saker, men då blev de lite senare än vad vi trodde för dels hade mamma min en läkar tid kl halv elva så det blev och invänta det och inte nog med det så ringer mormor min och säger att morfar min är jätte dålig o måste nog in med han och morsan kommer sedan hem för att skjutsa in dom till sunderby sjukhus och inte kort där efter så ringer min moster som skulle följa med till ikea med mig och mamma och säger att hon också är på sjukhuset hon har skjutsat in min kusin som har misstänkt blindtarmen att behöva ta bort så innan dom kommit därifrån så blev kl efter 13 tiden innan vi åkte, trodde aldrig de skulle bli nå ikea, men som tur var vart de det så jag kunde fyna mina grejjer ja ville till huset vårat.. ;).
 
Det jag fyndade idag var en bokhylla, hatthyllaskåp, diskställ, bestick, massa olika lampor och skärmar och 2st olika byråer och kunna ha sina egna kläder i när vi snart flyttar efter jul till vårat eget hus.. :)*längtar* och freddan och elias var i huset och fortsatte med ikea köket och sätta upp luckor och sånt när vi var iväg så dom har gjort det så bra och fint där hemma :)
Liam han var så snäll så på ikea han bara sov o åt för det mesta så det kändes jätte bra när man har med sig små bebisar att allt fungerar bra och inte en massa skrik o gråt när man far iväg så långt, han är verkligen en jätte snäll o lugn o go lite pojke ;)

Sedan efter de att vi kommit hem så kom min kompis karro förbi och hennes kille niklas för att byta julklappar med oss, vi gör det varje år så ,och så får barnen också lite julklappar så de blev o umgås o träffas ikväll o även visa dom i huset med allt i köket som vi hunnit med och så och dom tycker som en själv att de blir hur snyggt som helst.. *ler* ;) Tyvärr så flyttar min älskade bästis karro och hennes kille till karlstad där hennes kille kommer ifrån till våren i april  efter de att hon gått klart här de hon läst på universitetet till förskolelärare, känns ganska trist att hon ska flytta snart när man har hängt ihop sen små barns åldern så men förstår henne samtidigt när hon har sin kille därifrån o han trivs där o så!.

Och nu ska jag nog gå och lägga mig brevid lill älsklingen Liam i sängen så man får lite sömn =)
Godnatt Godnatt! zzzzzzzzz.................


Dags för lite uppdatering ;)

Ja nu sitter jag här med min älskade Liam i famnen o tror att det är dags för lite uppdatering här i bloggen, var ett tag sen man skrev sist men de är ju de att dagarna går ju så himla fort både när man har 2 barn o ta hand om och sen hålla på renovera o så i huset då rusar dagarna och timmarna bara iväg helt otroligt. ;)

Ja i veckan har vi nästan bara varit i huset och hållt på med ikea köket o få upp och de har verkligen gett resultat har hunnit jätte mkt med skåpar o luckor uppe hur snyggt o fint som helst får uppdatera senare med nå bilder hur de ser ut :). Annars i veckan har vi även hunnit varit på ikea en sväng o hämtat ett skåp som fattades till våran köksö som vi ska ha så de blev lite även o handla där när man ändå var alltid roligt o shoppa svårt o hålla sig och ska även på ikea en sväng imorn för ska köpa en jätte snygg bokhylla som vi ska ha i vardagsrummet i våran myshörna som vi ska göra med ett bord till som passar in där perfekt och sen så ska vi även köpa nå garderober till sovrummet så vi har nånstans och förvara våra kläder :).

Var även i veckan med lill älsklingen till BVC och vägde honom och han hade gått upp bra vägde nu 4815g  och var 54cm lång så de var ju bra det :) Och fortstätter även o amma o ge ersättning där emellan o det verkar fungera bra än för ja vill ju verkligen kunna fortsätta amma:). Har äntligen också i veckan köpt klart alla julklappar åt alla man ska köpa åt vilket känns jätte skönt och mkt nöjd med de ja köpt i julklapp åt alla så bättre kan de inte bli :) hehe

Nej nu är det nån här som börjar knorra o verkar missnöjd och hungrig här så bäst o ge han lite käk.
Hej svejs!! ;)


Tredje advent och julen närmar sig ;)

Ja herregud nu är 3:e advent tiden bara rusar iväg verkligen och det närmare sig mer och mer julen, och snart är lill älsklingen 2månader han blir de den 23:e dan före julafton gud vad tiden går fort när dom är så här små önskar dom vore så här små en längre tid..hehe :) Ska fara i veckan och handla färdigt julklapparna åt Elias och åt Freddans systers barn wilma och wille och sen åt min systers barn Thea och Emelie  så allt blir klart:).
Måste även försöka hitta nån ny fina stickad skön kofta som man kan ha till julafton på sig över en topp som ja beställt sen tidigare som ja ej hunnit använda för att man var gravid som är jätte fin som ja tänka använda då på självaste julafton :)

Helgen har då bara varit lugn och skön som den ska vara hållt på i huset emellan åt o firat min lillebrosa som fyllde 20år, och sen  varit och hälsat på med hela familjen till Elias och Liams farmor och farfar och fick äta jätte goda lussekatter och annat fick som dom bakat :) har även varit med Liam så farmor som ligger på sjukhuset fick träffa honom och hon blev glad:).

Det har börjat hända mkt nu i huset alla fönster och dörrkarmar är färdigmålade, Elias rum är färdigmålat, vårat sovrum är färdigmålat och tapetserat en fondvägg. Golvet är lagt i köket och alla övre och underskåpar är färdig monterade och även skåparna till köksö:n våran det är så skönt och kul när de börjar hända nå och man ser resultat längtar verkligen så o få börja flytta in i allt de man har gjort ;)

Måste även säga att NAN erstättningen som vi börjat med för nån dag sen som stöd tilägg utöver min ammning och den är verkligen suverän vet ju de sen tidigare hade ju den i princip hela Elias uppväxt som liten iaf, men Liam är mkt nöjdare o gladare o håller sig bättre o längre mätt på den och jollrar o ler o låter för fullt så härligt o se, verkligen tur att de finns sån där bra ersättning och ge om tyvärr inte tisse mjölken fungerar så mättande eller som den ska. Men ska även och håller ändå på att fortsätta att amma och så för vill ju som de och har även köpt en amningspump nämligen från apoteket för att pumpa ut lite i fall han inte äter dels så bra från tissen min och sen så är de så att han har fått en favorit sida som han så gärna hemskt vill ligga o suga på och inte på den andra så de blir ju som lite fel kan ju hända att de blivit lite mindre mjökproducering när han inte äter riktigt bra från den så ja tänkte börja pumpa ut lite emellan åt o så så kanske de kommer igång bättre oxå får testa o se om de ger resultat ;)

Nä nu ska jag gå och pröva pumpen o se om den fungerar innan älsklingen vaknar ;)

Heeej så lääänge!! ;)
                                      

Liam i sin bilbarnstol :)
 Liam sovandes i sin bilbarnstol ;)


Äntligen fått remiss från Sunderbysjukhus ;)

Fredagen började med att stiga upp och inte haft feber nå alls sen igår kväll vilket är jätte skönt, vet inte vad det var för feber topp man haft eftersom man inte var sjuk nå länge måste de ju varit nå tillfäligt :) Sedan så efter de att vi gjort oss klar för morgonen så vid lunch tid blev det att åka en kort sväng till piteå och fara på min favorit affär Hanséns kids heter den det är samma som Hanséns som finns överallt men där i piteå är de bara enkomt en affär med bara barnkläder och finns bara där i piteå älskar o handla där har hur mkt fint o sött som helst hade kunnat shoppa hur mkt som helst ju, men de kostar ju litegrann oxå är som polarn o pyret fast lite billigare på vissa saker men tycker även denna affär har mkt finare kläder:)

Så jag köpte där iaf lite julklapps kläder åt Liam som han ska få för tycker man inte behöver överdriva så hemskt mkt till dom här små o köpa dom förstår ju som inte lika mkt som Elias gör han är ju som sagt öve 3,5 år så de är ju som mest viktigast åt honom tycker ja men dom får ju oxå mkt julklappar av vänner o även av mormor o morfar ,farmor o farfaro o.s.v så dumt o köpa allt för mkt när dom får av andra oxå :) Sedan så när vi kom hem så hade vi fått remiss av sunderbysjukhus att Liam får komma till ögonmottagningen den 5:e januari kl 08:10 vilket känns härligt så dom får kolla upp vad de beror på att de än är svullet kring ögat. Men en hemsk tid man fick som har smått 08.10 då måste man ju stiga upp före sjutton om man ska hinna göra sig klar ju, nåja huvudsaken man får komma o kolla upp de :)

Så ikväll blir de o fira min Lillebror Danne (Daniel) som fyller idag 20 år idag Grattis lillebrorsan nu får du äntligen gå på bolaget själv,  haha Grattis iaf på din 20års dag!! ;) och sen blir de kanske och fara och hälsa på farmor våran på sjukhuset när hon är piggare så hon får träffa Liam, för hon har inte hunnit träffa honom än :)
Måste oxå nämligen säga att jag gjorde bort o göra Elias julfin i håret klippte han igår med klippmaskin för han hade så långt hår o skönt o göra bort de nu innan jul så han o lillebror kan vara julgin i sina tomtedräktar dom båda ska ha på sig på julafton som ja köpt åt dom hur söta som helst kommer dom båda mina älsklingar o vara ;)

ja nu kallar plikten på fika o fira brorsan, så hej så läänge!!

Liam i pyjamas dags för sovdags :)

  Liam i sin snoopy pyjamas, sovdags ;)



Elias nyklippt ;)
    Elias Julfin i håret nyklippt ;)

Liams Julkläder:)
 Liams nya kläder ja shoppade ;)

Liams julkläder ;)
 Mer kläder åt honom ;)

Liams julkläder
Mera söta kläder åt honom ;)


Sjuk*suck*... =/

Jaha då var det sin egen tur och bli sjuk då, har nämligen fått feber igår em 39.5 graders kände redan igår morse hur jag frös o hade frosa och ont i skallen o värk i kroppen men tänkte adrig att man skull behöva få feber. 

 Ja inte nog med det så har lill älsklingen hållt på och skrika mkt fortfarande igår kväll ett tag o sen inatt en hel del så vet inte om de är att han känner att ja är sjuk eller om ja börjar ha minskat med mjölk o han inte får i sig nog som han kanske behöver eftersom han skriker så hemskt o gjort de länge är ju synd om han ju... Men hade tänkt pröva ge lite tilllägg  utöver amnigen sån där NAN som jag gav elias nästan under hela hans tid som bebis och se om de blir nå bättre och om han blir mindre skrikig o grinig.. *hoppas på resultat* :)

Jag och fredde som hade tänkt passa på att fara och handla lite julklappar när Elias ändå är på dagis för att vi har haft så mkt i huset i veckan o hållt på men hade tänkt ta lite ledigt därifrån idag för att göra bort och handla julklappar men så klart skulle man gå o bli sjuk....*suck* =( ,men antar att ja får till helgen göra de i fall ja blir frisk får hoppas de inte blir så långdraget de här med febern iaf..

Så ni förstår så har de inte hänt mkt man kan skriva o berätta om för mesta dels av gårdagen o även nu idag på dagen har de blivit o legat i sängen o sova o mata lillen där emellan åt...!


Sliten o trött mamma

Ja som rubriken lyder så är man en sliten o trött mamma idag, eftersom dels Liam skrek o hade massa magknip igår kväll till sen natt, sen så är det så att min farmor åkte in till sunderbysjukhus och har fått en hjärtinfarkt o höll på stryka med så låg dels o grubblade på det oxå igår innan mamma och dom kom hem sen i natt och berättade att hon verkar klara sig men ligger nu nersövd nu iaf ett tag innan dom ska väcka henne så det blev tyvärr inte mkt sömn inatt... =/ och sen i morse när vi vaknat så berättade mamma att mormor ringt o sagt att min morfar även var dålig hade spytt o inte kunnat stått på benen sina och inte alls i övrigt mått nå bra, han har varit iofs mycket sjuk o farit in på sjukhuset fram och tillbaka men aldrig hittat nån anledning till vad de kan vara som spökar för han så får se hur de blir med han nu oxå... , Ja de är inte lätt o bli gammal helt enkelt... =/

idag annars har man inte gjort många knop pga av att man varit så trött o legat o vilat med Liam när han sovit. Sen så men har iaf kollat igenom lite i barnenshus och toys'rus katalogen på vad ja tänkt köpa till Elias o så i julklapp imorn så de känns skönt,  det är så svårt o veta riktigt vad barnen önskar sig i julklapp o som dom kan ha mkt användning av =) hehe resten av dagen blir väl inte så mkt o göra höra hur de är med farmor o morfar o sen kanske vara inne i huset vårat o fortsätta med att se när fredrik o pappa o dom bygger ihop skåp och sånt till ikea köket=)


Tisdag = varit på efterkontroll

Dagen började idag med att stiga upp  vid 8.30 och göra sig klar för att lämna Elias på dagis och skulle sedan även på en efterkontroll till MVC för att kolla att allt läkt o såg bra ut efter förlossningen gick mkt bättre o fortare än vad ja väntade mig var lite nervös innan tycker nämligen inte alls om sånna kontroller huvva, men vem tycker egentligen om gynekologiska kotroller..haha ;) Fick även där av barnmorskan recept på minipiller som ja ska äta nu för att inte bli gravid så, dom är ju så noga där att man ska börja äta så fort som möjligt för att man inte ska bli gravid o vänta en till bebis..hihi ;)
 
så nu blir de o börja käka dom behöver bara komma ihåg nämligen o ta dom varje dag vid samma tid utan nå uppehåll alls o de var viktigt för annars om man glömmer o ta dom o ungefär samma tid så skyddar dom inte som dom ska så de är bäst o vara duktig o komma ihåg dom, får nog försäkerthetsskull ställa in en påminnelse på mobilen som påminner en varje dag brukr då komma ihåg men när de är att det ska vara rätt exakt tid som man ska äta dom så kan de ju vara bra o ha nån som påminner en om man skulle råkas vara lite glömsk.. haha ;)

Sedan efter de besöket så var jag o hämtade ut på apoteket minipillrerna och sen köpte ja även en större flaska med minifom droppar åt lilla Liam så han har för de har nämligen tagit slut o behöver än för hans mages skull han får så magknip ibland om man inte använder dropparna! sen så var vi efter det och skickade iväg ett paket (en julklapp) åt freddes pappa i sundsvall en sån där kalender som ja skrev om förut som ja beställt med kort på bägge ungarna med på som vi tänkte han får i julklapp =)

sen var de dags o hämta Elias från dagis sen o dom fick med sig hem från dagis en jätte bra  stark gul reflex väst med nå fint tryck på, en likadan som dom har på dagis när fröknarna är ute med barnen o är iväg med dom så dom kan hålla koll på ungarna så de var ju jätte bra det o kunna ha hemma när elias är här hemma på stora tomten o leker så man har koll på han :) Till middag blev det kycklingfile i ugn med en jätte god sås till av soya o gärdde o sambaolek tillsammans med kycklingen 1timme i ugnen o sen ris till de mums så gott :) senare ikväll så blir de o vara i huset o sen se på nå tv eller nå liknande alla kvällar o dagar tycker ja ser likadana ut nu när man har mkt projekt o så på G :) hihi

Nu det var lite av hur min dag sett ut idag!
Snipp snapp slut så var sagan slut... ;)


Då var de måndag och ny vecka igen :)

Ja som rubriken lyder ja då var de måndag och ny vecka igen fattar inte det går ju så himla fort veckorna tycker jag men det är väl för att man har fullt upp nu när man har två ungar o ta hand om och sen när man håller på att renovera i huset också.. =) Ja snart är det jul o måste fara i veckan o handla de julklappar som ja ska köpa har verkligen panik nu inför de för ja vet verken till nån vad ja ska köpa så de känns ännu jobbigare o jobbigt man blir alldeles uppstressad av de här med handling av julklappar och hinna med allt som ska göras här hemma..

Ja idag har man i övrigt hunnit varit o handlat lite mat och sen postat iväg julkort och även hunnit varit och bytt en tapet som vi köpte som vi var tvungen o byta idag för vi märkte igår när vi skulle tapetsera så var den skadad längst ner hela vägen i kanterna på tapeten så de blev och fara till rusta o byta den, typsikt att den skulle vara skadad säger som pappa brukar säga : köper man från rusta så får man rusta... haha ;) men iofs dom har ju bra priser där o så ibland så man får väl ta kvaliten av saker o ting efter priset att de kanske inte håller så bra saker o ting alltid... :) ja nu ikväll  har jag gjort undan och badat lilla Liam och duschat elias vilket båda tyckte var skönt och snart ska jag snart gå över till huset vårat o måla det lilla sista vi har kvar o göra vilket känns skönt ju ,och freddan la färdigt golvet igår kväll i köket o det var hur snyggt som helst ju =).

Japp nu har ja ej tid o sitta och skriva mer ikväll för tiden går nog så fort så är det läggdags för pojkarna och så och man måste ju dessutom passa på o pyssla med de man ska göra undan o så när Liam är ny äten och så för annars krockar de o blir svårt o få nått gjort...hihi ;)

 


Snygg audi våran ;)

Måste bara få lägga in bild på våran bil den är så fiiin och går hemskt bra alltid roligt med fina bilar ju de är viktigt;)

vår bil ;)
            Vår bil fin va?;)


Fortsatt renovering i huset ;)

Ja då  är det lördag och en ny dag med fortsatt renovering i huset  , alla dagar är sig lika känns de som när man har projekt i huset o så blir många sena kvällar o så  :) har nämligen målat klart allt som ska målas i huset, har måmlat klart fönster och dörr karmar och i vårat sovrum Nougat färgat trev väggar o sen ska de tapetseras på väggen ovanför där vi ska ha sängen stora svarta fina blommor tapeten är som silver aktig i sig svårt o förklara åfr dokumentera sedan o lägga upp här på bloggen sen. Har även målat klart Elias rum där blev de två tvä väggar som mörkare blå och dom andra två väggara lime grönt vart jätte snyggt o färnt vart mkt nöjd med de :) Nu hålls de på lägga golv i huset så de blir intressant när de blir färdigt oxå :)

idag annars blir de väl inte mer än att vara där i huset och sedan laga älg file och potatisgratäng till de och sås ska bli hur gott som helst ju *mums* ;) Måste ju även kom ja på göra färdigt julkorten våra så vi kan skicka iväg dom :)
Åh just ja idag är de ju final i stjärnor på is de måste man ju som oxå se får se vem som vinner de ska bli spännande dom är verkligen duktiga många där :)

Måste även tillägga att Liam har börjat jollra en hel del o le rätt mycket mer nu, han är såå söööt verkligen när man har ögonkontakt o små pratar med han o kan kollar på en o små jollrandet kommer ååhh så mysigt o härligt de är o  bara titta på dom man riktigt bara smälter ;)

Nu hör jag en liten kille börja vakna bäst o ge han mat nu är säkert hungrig efter nån timmas sömn :)
Huset vårat :)

Huset vårat som vi ska flytta i när de är färdigt renoverat ;)


Äntligen Helg :)

Ja då var det äntligen fredag och helg alltid härligt och mysigt med helg tycker jag =)

Har suttit idag och laddat över lite bilder till datorn från våran nya kamera som ja köpte just innan liam föddes och kollade på lite bilder som man fotograferat på den gravida magen när man väntade liam och tänkte shit var man så stoor helt otroligt inte konstigt man tyckte de va tungt o svårt o böja sig och göra vissa saker när denna mage var i vägen.. =)

Idag har jag faktiskt i övrigt inte gjort så mycket har spenderat mkt tid med pojkarna mina och tagit det lungt medans fredde och min kompis kille niklas har  hjälpt till och börjat lägga golv i huset vårat äntligen börjar de hända nå de har varit så mkt problem o tjorv och mkt för arbete o göra där inne så de känns helt skönt när de börjar hända nå. Det blir jätte fint de golv vi köpte, vi ska ha mörkt golv köpte på byggmax Afrikansk valnöt heter de golv vi tog blir jätte läckert verkligen o fräscht med nytt golv :) Vart bjuden på middag idag hos mormor de blev korvsoppa o mjuksmörgås mkt gott, men imorn blir de kött, älg file blir de har marinerat färdigt för imorn så de ska bli mumsigt de :) ikväll blir de väl och se lite tv och äta nå gott till tugg till de alltid gott och ha nå när de är helg och man sitter framför tv:n =)

Måste även nämna att idag har ja änligen fått mina Fotokalendrar och julkort som jag beställt från önskefoto och blev jätte fina både kalendrarna och julkorten mycket nöjd ska skicka iväg julkorten nu snart då och kalendrarna ska jag ge i julklapp åt några har beställt 5st så ska ja till min mamma o pappa och sen åt freddes mamma o pappa o sen åt min mormor o morfar och sen åt min kompis karro o hennes kille niklas  och sen åt freddes biologiska pappa som bor i sundsvall så de blir nog en bra o kul julklapp som dom alla kommer gilla gav nämligen förra året till mamma och dom så och dom blev jätte glada så , klart man blir de när man får ha och se sina älskade barnbarn på vägen hela året.Varierade i kalendern och tog varannan kort på Elias och Liam i månaderna och hade 2 gruppbilder på Elias och Liam med oxå bland dom =)

Måste snart oxå gå och handla lite andra julklappar börjar få lite panik nu när de närmar sig jul inte långt kvar nu*wiiiieee* så kul! :)

Nu får de vara färdigt babblat för ikväll ;) ska bara lägga in bilder på syskonen och sen en bild på magen där lilla Liam bodde i ett tag innan han kom hit till oss i familjen ;)

Syskonen myser på i sängen våran ;)
                                 Syskonen myser så sött i sängen våran ;)




Liam ligger i stor magen:)
                                        Tjock magen som lilla Liam låg i ;)



Besökt gamla jobbet:)

Hej svejs!!

Ja idag började dagen med att man gav Liam mat(skriver Liam nu p.g.a att  det blir nog av nån konstig anledning att man sällan använder namnet på sin älskling så, haha ;) sen så kliver man upp och äter frukost tillsammans med den andra älsklingen,Elias  och gör han färdig för dagis han är ju 15tim/vecka så. Sen så gör man sig själv o Liam klar för att följa med  Aina och hennes lilla söta son Max till gamla jobbet för att hälsa på man har ju lovat att man skulle hälsa på och det var mkt trevligt och träffa många från jobbet igen, Men synd var att våran lilla älskling han ville inte vakna utan ville bara sova när vi var där så dom fick inte se Liams vackra ögon men de blir och hinns kanske med nån fler gång så :) Och Liam Han bara sov och sov och åter igen sov ida på dan förstår inte han sover alltid hårt o länge eftermorgonen till fram mitt på dan, tro de eller ej om du läser detta Aina ja vi hann till och med o handla o vara hemma en liten stund  efter de att ja kom hem från jobbet så behövde ja väcka honom till och med för att han skulle äta helt otroligt vad han sov, han brås väl på sin storebror han var likadan och snäll som liten han gjorde inte mkt väsen av sig :) hehe

Senare ida då efter vi varit en sväng på jobbet så var vi som sagt o handlade som ja nyss skrev ,alltid skönt och göra bort det när man har dom större på dagis och sen var de bara och hämta Elias och sedan laga middag vart köttfärsås och spaghetti idag :) sen nu ikväll blir de väl bara och ta de lungt här hemma o mysa med familjen och sen kanske ta en bastu de hade varit härligt, har varit lite frusen idag så de blir nog en bastu skulle ja tro :).

Nej nu ska jag gå över till vårat blivande hus som renoveras lite och se hur de går för fredde där inne om de hänt nå mer sen sist så ja har inte tid och skriva mer nu....

Hej svejs!!



Lill sötisen i soffan våran *vink vink* :)
                                Liam i soffan* Vink Vink* ;)


Nykomling :)

Jaha då har man skaffat sig en blogg jag med då,  det trodde jag inte var inte direkt min stil men sen tänkte ja varför inte alltid roligt och ha en egen sida där man kan skriva lite och lägga upp lite fina bilder på ens små söta pojkar man har :)  ja vad ska man börja med och skriva här då mån tro hmm.... ? Ja jag kan ju alltid börja med  och säga hur dagen har sett ut idag!

Jo idag har jag man fått sovmorgon vaknade vid 8tiden och var tvungen gå upp för de var så att vi hade idag en tid och passa de är nämligen så att Liam den minsta sonen som är lite mer än 1månad skulle till BVC på besök o väga sig och även träffa en doktor p.g.a att han har lite svullet vid vänster öga som under ögolocket o lite ovanför också  som gör att ena ögat ser lite mindre eftersom de är lite svullet, men läkarn kunde ej säga vad de beror på men tyckte de inte var nå större fel på de att de är nå lätt åtgärd som kommer göras eller att de kanske går tillbaka av sig själv behöver inte vara orolig eller så, men försäkerhets skull så tyckte hon att vi skulle till sunderbyn till ögonmottagningen för dom kan ju som mer dom är ju specialist inom de så dom kan säkert säga vad de beror på så vi fick en remiss till sunderbyn så nu är de bara o vänta o se vilken tid o dag vi får komma dit så dom får titta :)

Lill älsklingen hade även gått bra up i vikt han väger nu 4225gram och han är ju lite över en månad så barnmorskan var jätte nöjd han följer kurvan bra de har han gjort hela tiden  :) 

Sen så efter besöket där var vi till Liam och Elias farmor och hälsade på en stund och sedan så har vi bara varit i huset (norbottensgården) våran och renoverat och håller på för fullt så vi får flytta in där innan jul iaf =)

Nu snart så kommer en kompis Karolina till oss och ska hälsa på oss så de blir väl o umgås med henne och så inte mkt mer , man måste ju hinna ta de lungt oxå! =)

Nu vaknade lilleman hörde ja så nu är det bäst och gå och amma honom så han inte behöver skrika av hunger.

hejsvejs för idag! :)


Här är lilla älsklingeb Liam :)
   Älsklingen sover bild från tidningen oxå när


RSS 2.0