Ensam kväll med ungarna!

Japp sitter nu här ett tag och tänkte skriva sig en rad eller två för att ha lite och göra och fylla ut kvällen medans den lilla liam ligger och sover för tillfället och sen så elias han leker med sina saker i sitt rum:).  Dagen har idag varit ganska lång och seg det är nog för att man inte gjort så mkt idag har ju iofs varit sjuk o så och är frisk nu vilket är skönt men är ju ändå inte till 100 % pigg från de att man nyss varit sjuk så inte konstigt att man inte orkar göra allt för mkt!
Har varit och handlat lite mat till här i hemmet idag iaf och så gjort lite middag de är den enda nyttigt jag gjort idag tycker jag skulle gå ut på promenad men ångra mig snabbt för att inte bli allt för snorig eller sjuk igen :).

Kvällen idag fortsätter och blir rätt lugn för jag blir hemma med ungarna själv ikväll för freddan ska iväg ut med min brorsa och hans polare och så vilket känns lite trist för min del man är ju så himla van att ha killen hemma och är ju som mysigare och ha dom hemma på helgerna och så men får väl trösta mig med att äta lite godis och se nå film/tv eller nått efter det att elias somnat för då blir det som lite mer lugnare också när han också somnat för då är de bara jag och lill älsklingen som är vaken :).

Önskar ibland att man hade sig en karl som inte var så brydd om att behöva dricka och festa så mkt, för det är det som är skillnaden mellan oss två jag är inte så brydd om att behöva dricka eller så utan klarar mig med en trevlig mysig hemma kväll eller bjuda hem vänner och så och laga middag och göra nå annat trevligt ihop se film och bowla eller något annat skoj medans min sambo vill gärna festa till det då och då emellan åt nån helg då och då vilket jag kan bli lite små sur ibland i fall de blir för ofta  för tycker man inte behöver inte festa och så så hemskt mkt när man har barn och så hellre vara med oss och så ju. Men iofs det är ju inte allt för ofta nu iaf det kan ja vara glad över nu är de mkt mer sällan men när ja vi elias var liten och efter de var han väldigt mkt ute så då var det värre. förstår inte borde man inte ha växt ifrån de dära festa livet lite mer när man har familj och över 30 år vet inte kanske har fel vem vet?.

men nu ska jag nog gå och duscha en sväng medans liam sover och sen blir de och gå in till föräldrar mina och se vad dom gör vet att dom håller på att små renovera genom att tapetsera och sånt så kanske blir att kika in där innan man ser på nå tv eller nån film och synd äter lite snacks!! :) haha

Ha en trevlig kväll iaf det ska jag och ungarna ha iaf :).


Shopping runda ;)

Japp då har man blivit sjuk igår också det var ju typiskt, har fått feber och lite små hosta o snuvig usch vad det är hemskt=/. var bara liggande igår em och hela kvällen igår blev rätt passiv och bad min sambo göra de o hämta de är ganska jobbigt men är man inte pigg o har feber och har ont i kroppen så vill man ej göra annat än och ligga bara  så därför orkade jag inte skriva något igår om den trevliga gårdagen dels som jag och liam hade med aina och max =).

Men idag är jag lite piggare faktiskt men klart ligger man bara o tar de lungt så ger det väl med sig så småningom  är då piggare nu får hoppas de håller i sig och inte kommer tillbaka ikväll, misstänker att de kan ju ha varit en feber topp oxå inte omöjligt haft så förut :)

Men annars igår så blev det shopping runda med aina och max som kom och hämtade upp oss här hemma, det är tur dom har en stor mercedes för med två stycken trehjuls vagnar och så så tar de ju ganska mkt plats så :) Det var riktigt trevligt med en del shoppande blev det för oss båda fast man sagt att inte köpa så mkt men det blir ju inte riktigt som man tänkt sig de blir alltid nå man får med sig hem svårt att låta bli och köpa, men det blev mest åt Elias denna gång lite tröjor o nån byxa för han behöver lite nya kläder och måste ju köpa åt honom oxå det har ju annars varit så mkt till liam annars hela tiden..hehe ;).
Det blev även och gå och äta på mat och prat och äta och surra lite medans barnen sov och sedan ge dom lite käk. Så klart blev de ju favoriten foccasias med red hot chicken är ju så super god ju:). Småttingarna var ju hur snälla som helst ju dom sov ju som mesta dels ju så det var ju skönt kunde man gå och kolla lite i lugn och ro på lite av varje :) Hade verkligen super trevligt igår och få gå på stan och shoppa och så speciellt med så trevligt sällskap som med aina och max så det måste vi göra om nån mer gång längre fram aina :).

Sen när aina och dom lämnade av oss så blev det att mata lillen han var rätt hungrig efter den långa och trevliga stadsturen:). sen så fick man ju feber och så mot middags tid så blev inte mkt o göra den kvällen blev mest och spendera kvällen i vardagsrummet framför tv:n och sova lite där emellan vilket var ändå skönt :). Såg faktiskt igår på den nya programmet sveriges sämsta bilförare var riktigt roligt och se hur vissa verkligen kör hemskt o uselt tänker sig inte för i trafiken eller så fick sig iaf ett gott skratt under kvällen då:).
Sen även under kvällen så kom mamma min in med kläder som hon fyndat åt elias på lindex var en hel del tröjor och pyjamas och sånt så de var inte dumt alls så nu har han en hel del kläder och han blev så glad så :).

Nej nu ska jag gå och försöka orka städa undan lite i köket och så är lite rörigt där inne sen vi fick klart hallgolvet igår vilket var mkt skönt och fint blev det verkligen:)

Hej så länge!!

Liam gnager på sina fingrar:)
Liam gnager på singa fingrar som vanligt är nog tänder på G ;)

Elias nya tröja ;)
   Elias nya bil tröja han fick ;)

Elias andra tröja;)
   Elias andra tröja han fick ;)

Elias 3:dje tröja ;)
   Elias tredje nya mussepigg huvtröja ;)

Elias nya byxor;)
   Elias nya bilar byxor märket bilar är på andra sidan ;)

Liams nya byxor;)
Liams nya älg byxor som passar till den älg body ja köpt tidigare o lagt upp på bild ;)


Lungt och skönt ;)

Ja då sitter man här redan vid bloggen och kan dimpa ner nån rad eller så tro det eller ej jo Liam har nyss somnat i sin nya babygunga som vi fyndade igår det verkar ge resultat och att han tycker om den i övrigt och sitta så det känns ju som att man har gjort ett bra köp iaf och inte slösat bort pengar bara så där som lätt kan hända att man förhandlat sig på onödiga saker och så när det gäller till dom här små men de är ja väl inte ensammen om antar ja ;) haha
Ja dagen har varit lugn och skön idag utan att ja faktiskt blivit rastlös vilket jag annars alltid brukar bli så det var ju skönt det :) Dagen började med att Elias skulle iväg till dagis sen var man tvungen och göra sig själv klar för dagen för lillebrorsan ringde och frågade mig och freddan om vi två och liam skulle följa med en sväng till stugan morsans i rosvik och köra lite skoter och så, och det gjorde vi vilket var mkt roligt var ett tag sen man åkte skoter så:).
Sen så blev det att fara hemåt och hämta elias från dagis eftersom han bara får vara 5tim per dag på tre dagar när man är mamma ledig och dessutom min sambo är hemma oxå så men det gör inget skönt att han iaf få vara ett tag och leka av sig och framförallt får träffa och leka med sina kompisar där och så det är ju viktigt ju.

Så efter det så blev de att fara och handla lite mat blev lövbiff med nå nya räfflade runda platta potatis grejs vet inte vad dom heter men jätte goda med barbeque smak eller hur de nu stavas är inte så duktig ibland men dom var jätte goda iaf:). sen nu så tar man de bara lungt medans killen är som vanligt och åker skridskor med brorsan dom har som fått nå tränings mani på det dära med att åka skridskor ska iofs inte klaga det är ju bra dom rör sig och gör nått dom dom tycker är kul iaf  och elias är ute och leker här på gården som han tycker är så roligt är ju så bra när han kan vara ute här och leka själv för det är ju långt ifrån nån väg och stor tomt så är hur suveränt som helst för barnen mina;).

Jaha nu kom pappa in hit hörde ja bäst och gå och surra lite för vi ska äntligen få vårat fina efterlängtade hall golv inlagt idag det är laminat mörkt sten golv som ser precis ut som klinker så det det bir hur läckert som helst ju längtar tills de är färdig lagt ikväll;).

ha det gott så länge!! ;)


Full späckad dag ;)

Japp idag har dagen varit fullspäckad och mkt  har man hunnit med idag med ändå har dagen inte gått allt för fort trots man haft så trevligt och kul idag :). Dagen började idag med att stiga upp och göra elias klar för att kunna åka iväg till dagis, och sen var det bara att göra sig och lilleman klar för dagens aktiviteter som skulle hinnas med idag, allt gick ovanligt fort idag på morgonen det bara flöt på vilket var skönt.
Sen var det så att Aina och saga och lilla max kom förbi oss här hemma för att hämta upp oss för att fara på unga mammor idag ,har nämligen börjat jag där med idag vilket verkar vara mkt trevligt och roligt där så det känns jätte skoj och få vara med på sånt och få komma ut och göra nå annat och träffa lite andra mammor och deras barn och så och ha lite aktiviter och sådant :). Men innan vi for på unga mammor så svängde vi förbi vårat gamla jobb för att hälsa på och så dom fick se våra små igen och se hur mkt dom vuxit sen sist. Det var mkt uppskattat och glada miner när vi kom förbi många som var nyfikna och ville hålla våra små älsklingar och tyckte dom var så fina så :).
Sedan blev det efter det att fara på unga mammor vilket var mkt trevligt besök:).

Sedan så blev det på hemvägen för mig och aina att åka med ungarna och göra ett stopp på babyproffsen för att kolla på utfösäljningen dom har där om dom har nå bra saker kvar när man har 50 % rabbat om man hade en kupong utskriven så. köpte inget då var sugen på en babygung modell men köpte ingen då fick fundera en stund.

sen när man kom hem så var det mkt tacksamt för då hade freddan gjort färdigt middagen när man kom in genom dörren de var skönt det för dels var man rätt hungrig och sen så hade man ingen lust eller ork att börja stå o laga nå avancerad mat eller så när man varit iväg idag och så..hehe ;). Sedan efter middagen så blev det fort att plocka undan middagen o så och bege sig av mot babyproffsen för som vanligt så kommer jag på under middagen att jag ville ha och köpa den dära babygungan ja såg till Liam för ja har suttit och funderat på att de kan vara ganska skönt och ha en som han kan sitta o gunga i och så när man vill kunna göra nå sysslor eller så och en avlastning för en, för annars blir det bara och hålla Liam i famnen annars för han är verkligen mammig och en som vill sitta i knät duger inte o ligga bara på golvet på en filt eller i babysittern utan skriker direkt man sätter ner han och då får man inte mkt gjort under dagarna... hehe så då gjorde mig sig ett fynd blev bara 396 kr typ för den hade kostat 795 kr så det var ju bra för hade inte tänkt köpa nån innan för tyckte dom var lite dyra så men men de kan ändras snabbt :).

Annars efter det så har man bara tagit det lungt och liam fått prova ny gungan vilket han verkar gilla mkt så det var ju kul det :).  sen nu ikväll blir det bara att ta det lungt med lillen och sambo:n min och sitta framför tv:n kan vara rätt skönt men först ska jag nog ge nu lillen lite mat hör han börjar skrika så bäst och gå och koka lite ersättning så han inte blir allt för sur , det går ju inte lika fort och lätt som när man ammar då är de ju bara direkt fram med käket..haha ;) föressten så var flaskan suverän som ja köpte igår liam verkar tycka bra om den vilket känns skönt ;).

Avslutar dagens inlägg med nån bild från dagen ;)

Liam i sin nya babygunga ;)
    Här är Liam i sin nya babygunga vi fynda ;)

Elias nöjd i sin säng dags för läggdags ;)
En bild på storebrosan Elias som ska läsa böcker innan han ska sova;)


Helgen och sådant :)

Ja i helgen har det varit ovanligt mkt så har inte hunnit uppdatera nått här på bloggen.. ;)
I helgen, lördag så höll vi på att städa och fixa här hemma sedan på eftermiddag så fick vi besök av freddans polare jocke och hans tjej madeleine och deras dotter Ellen som är 8månader  som inte varit till oss sen vi flyttat så det var riktigt trevligt att dom kom och hälsade på blir ju tyvärr inte så ofta att man har tid och hälsa på varandra när man har barn och så kommer alltid nått i vägen eller att man har fullt upp.. :).
 fick även veta av dom att dom ska ha barn igen i juli så det var ju kul att dom ska ha det får säga grattis åt dom ;). Sen så efter dom åkt så var det nytt besök igen för då kom min bästis karolina och hennes kille för vi skulle se film ihop en skräckfilm och den var rätt hyfsat lite otäck i vissa scener och dom var här rätt länge tror klockan var efter tolv när dom gick hem, men det är bara trevligt man har ju oxå så mkt och prata om och så så tiden går ju så fort ju..hehe ;).

Sen söndag så var vi och promenerade och så byggde lite pussel med elias som han fick i julklapp måste ju spendera lite tid åt honom oxå men det var verkligen jätte kul och bygga pussel brukar inte annars göra de men de kanske blir mer o mer ;), Men sen så blev de inte så mkt föränn eftermiddagen för då åkte vi förbi ena systern min som byggt nytt hus här i sunderbyn så fint  och mysigt har dom verkligen och elias var glad och få leka med kusinen thea som är jämn gammal som elias så. :) sen så blev de att kolla film  med brorsan och hans tjej efter det blev rätt sent där oxå för tiden går ju verkligen så fort så.

Sen idag måndag så blev det att fara och hälsa på Aina, saga och lilla max, vilket var hur trevligt som helst alltid kul att umgås med andra som är hemma oxå med sina barn och så och tycker Aina är jätte trevlig tjej som är så lätt och prata och umgås med :).  Aina med familj hade verkligen jätte fint där hemma och roligt för elias och träffa saga o få leka han var så nöjd efteråt han kommit hem och var noga med att säga åt mig att " mamma visst får saga komma till mig en annan dag och komma och leka med mig och se mitt rum" så gullig så:).

Sen efter vi kom hem blev det och göra middag och sen direkt iväg och handla för vi hade inte mkt hemma tyvärr, och då så klart som jag alltid gör så vill jag alltid gå och titta på en massa saker på affärerna, kan sällan bara gå o handla de ja ska utan ska gå o titta på annat också vilket min sambo inte alltid tycker är så roligt jämt men är väl inte ensammen om de kanske eller?;) haha så klart så hittade jag som vanligt nå annat än vad ja bara skulle ha oxå hittade dessutom 2 nya flaskor åt liam som han kan äta sin NAN ersättning ifrån var verkligen super bra har testat den var en MAM ultivent ska vara bra dels mot att dom ska inte svälja så mkt luft och sånt vilket kan ge mkt magnip och sånna besvär vilket han haft. och han åt hur bra som helst ur den utan att tjorva eller nå det var väldigt praktisk o så i övrigt med en massa saker som den var bra och praktisk för :). sen så köpte ja bitringar åt honom så han slipper bita i sina fingrar hela tiden..hehe ;) sen blev det oxå en välling burk med lock o så som kan vara praktisk o ha när man åker iväg nånstans och måste ha med sig mat och så .

Sen ikväll har de bara blivit att man varit över till mamma och dom och hälsat på en sväng och umgåtts här hemma med familjen och så rätt skönt:). nej nu ska jag gå och äta nå kvällsfika så ja kan sova sen!! :)

Godnatt på er alla för idag!
 Elias pussel ;)
  två pussel som jag och elias la tillsammans ;)

Elias och liam ;)
   Elias och Liam tillsammans;)

Liam ;)
     Liam så söt i nya kläderna sittandes i soffan ;)

Liam i banstolen sovandes ;)
    Liam så söt ligger och sover i bilbarnstolen ;)

Saker ja köpte ;)
    Praktiskta saker som ja hittade och köpte åt Liam ;)

Älskade Liam 3 månader idag ;)

Ja då är Liam 3månader idag gud så tiden går fort tyckte nyss de var han kom till världen och vi fick en ny familjemedlem :). Har varit idag på BVC till barnmorskan idag på besök för vägningen och mätning, allt var bara bra med honom han fortsätter och växa så det knakar det syns på han oxå att verkligen vuxit och börjar bli stora killen ;). Idag när vi vägde honom så stod det på vågen att han väger nu 5865gram och var 60.7 cm lång och huvudom fånget var 40.1. :)

Liam fick även sitt föra vaccin idag iaf för barnmorskan tycke inte att han såg nå hängig eller sjuk ut och det håller ja med om han är inte så förkyld längre så då var det lika bra att ta vaccinet då iaf :). Såklart så blev det ett väldans tjut och grinande när dom stack han i benet och dessutom nu så fick han 2 vaccin ett stick i vardera ben för det är ju så att alla som föddes efter 1:a oktober får gratis ett till vaccin som dom börjat ge kommer ej ihåg vad de var mot iaf men det är ju bra det för dom som föddes innan 1:a oktober har fått betala för det och det var inte billigt kan ja säga var ju som 3 olika gånger dom får dom dära och dom var inte gratis kostade närmare tusen kr styck har ja för mig...

Sen efter besöket på BVC så bestämde vi oss att fara hela familjen och packa in oss i bilen och fara till piteå och gå på stan där och shoppa lite smått kläder till ungarna och så var så shopping sugen även om dom inte behöver så mkt kläder men ändå så kul o köpa nå nytt som dom kan ha på sig :). Tycker även det är roligare och mysigare där i piteå på stan på nå konstigt sätt vet ej varför men tycker bara de , så de blev en del kläder mest åt lillen lite bodysar och pyjamas och lite tunnare mössor han kan ha när de är lite varmare ute o han åker i vagn mkt och så blir så varmt för han annars han svettas så lätt när han ligger i vagnen med den supeeer bra åkpåsen vi köpte till våran vagn är verkligen varm och toppen!! :)

Annars sen idag efter staden så blev det att fara hem och laga mat, det blev tacos nu när det är helg och det var super gott det verkligen :).  Sen nu så har ja bestämt mig för att gå ut på en promenad med pojkarna mina i vagnen och Elias går brevid med mig det gillar han o få hjälpa till o skjuta vagnen en riktigt stolt storebror  klart man ska vara de när man har en sån söt lillebror som Liam så förstår inte skulle inte klara mig en dag utan mina 2 små älsklingar dom är verkligen toppen och det bästa som hänt en i ens liv även om dom båda kan ha sina gnäll o bråk perioder så är dom toppen och lika älskade för det:).

Nej nu ska ja gå vidare o ta mig promenad och komma igång med träningen o göra lite sittupps och sånt senare så man får lite träningsvärk o så, så de känns att man tränat o hållt i gång det är verkligen skönt o ha träningsvärk för då känner man att de gett resultat också! :) men först tänkte ja bjuda på lite bilder på de man shoppat och på Liams snygga fräna vagn vi köpte åt honom innan han föddes hur bra och nöjd som helst ;).

Hejj heej så länge!!

Liams nya kläder ;)
    Liams nya body ;)


   Liams nya pyjamas ;)

Liams nya mössor ;)
    Liams nya söta mössor ;)

Liams nya kläder ;)
   Liams nya kläder tröja+ byxa ;)

liams body ;)
   Liams nya body ;)

Liams älg body ;)
   Liams nya tuffa älg body ;)

Liams tuffa vagn ;)
  Liams tuffa vagn ;)


Vårdcentral besök = ingen öroninflammation ;)

Ja i morse var man inte direkt nå speciellt utvilad heller utan Liam skrikit och hållt på vakna om och om igen flera  gånger under natten  och bara skrikit och grinat och utan att velat äta eller nå. Så jag och min sambo tyckte detta har varit jobbigt både för oss och tyckte så synd om Liam så vi bestämmde oss för att ringa och höra med vårdcentralen om att få en tid till nån läkare som får titta i hans öra och se om de kan vara öroninflammation. men innan det så ringde vi våran barnmorska på BVC  för att  avboka våran tid vi skulle ha imorn för att ge Liam sin första spruta (vaccin), vi tycker det är onödigt och ge han vaccin om han inte är riktigt pigg kanske bara blir värre om han får feber ut av den oxå och då får man dubbelt jobb nej tack de vill man inte och det tyckte barnmorskan inte heller utan vi skulle istället ta en vanlig vikt imorn och längd och pratas vid och så i övrigt och se så han går upp och så när han varit krasslig o så, och ta vaccinet lite senare när han blivit frisk :).

berättade även hur han varit och att vi misstänker att han fått nån öroninflammation och hon tyckte de lät som de när vi beskrev hur han varit så hon tyckte vi skulle ringa till ner till vårdcentralen och få en tid till en läkare och kolla upp det hela!. Vi gjorde det oxå och blev fort uppringda och förklarade hur de var och fick tid 14.20 till en manlig läkare.

Ja så under tiden vi väntade att åka dit så for vi och hälsade på fredriks mamma på sjukhuset för hon har brutit foten hemskt nog (huvva så ont de ska göra,) så vi var där en stund och hälsade på med lilla liam. :) senare for vi till gammelstad där jag pch min kompis gick ut och gick en promenad med liam medans min karl och hennes karl skulle åka skridskor medans vi väntade på att få gå till vårdcentralen. sedan så beslöt vi att jag och min kompis karro gick direkt till vårdcentralen efter promenaden så kunde grabbarna åka skridskor där under tiden för de är ju så alldels brevid så :).  Ja då var det dags sen för läkarbesöket men de visade inget som han kunde se i örat inget rött eller så vad han kunde se nog för att liam var inte direkt på humör grina o skrek nästan hela tiden så svårt o hålla honom helt stilla så han kunde se men vilket barn tycker de är kul och gå till doktorn som ska hålla på besvära en så jag förstår liam helt och hållet.. haha ;)  Men läkarn sa också  att vi skulle avvakta om de nu inte blir helt värre han bara skriker o blir otröstlig och får hög feber och allmänt slö eller liknande så skulle vi höra av oss får dom kolla upp det igen så ingen öroninflammation var det vilket var skönt på ett sätt men vet då inte vad de kan bero på hans beteende.

Men jag och min sambo kom sedan på att det kan ju oxå vara så att han besväras ritkigt ordentligt av tänderna hans som börjar komma och så inte för att man ser så hemskt mkt men känner att de är lite vasst på vissa ställen och så och lite vitt på vissa ställen och han har ju bajsat rätt grönaktigt och gnuggat fingararna i munnen rätt mkt och ofta nu senaste veckorna, men tycker de borde väl inte hålla i sig så länge borde ju ge sig nångång. Kommer ihåg Elias fick många av hans tänder rätt tidigt med men inte ritkigt så här tidigt och fick många direkt men han besvärades inte så mkt med värken feber eller nå mkt gnäll eller grin utan bara gnuggade fingrarna i munnen men inget annat men men de är ju olika mellan alla barn ju :).

Jajja nu ikväll så blir det och se lite här på nätet och sen så kommer karro och vi ska se en skräck film tillsammans medans våra karlar och min storebrorsa är med dom och åker mer skridskor, dom är verkligen helt skridskor tokiga den senaste tiden är nästan jämt och åker men de är ju roligt ändå ju. !! :) Dessutom har min karl blivit besatt av att träna o träna så han ska gå ner i vikt, han är inte nöjd med den och de är klart har blivit lite mkt kanske av de goda ibland och de är ju klart när man är 32 år är det inte de lättaste sen kanske o få bort det om man inte tränar och bara äter godsaker, men jag skulle oxå behöva ta tag i de dära men de har varit så mkt nu senste tiden efter man flyttat och så men nu ska de minsann bli ändring på det med så ja ska oxå börja träna nu :)

Ajja nu ska man dra och ge liam lite mat, nån som vanknat och lever om hör jag som säkert är hungrig :)
hej svejs!


Liam piggare:)

Ja natten till idag har då Liam sovit rätt hyfsat vilket känns skönt, kanske inte var nån öroninflammation han hade trots allt, så imorse var man då rätt utvilad vilket kändes skönt ;). Sedan idag så har man inte gjort så hemskt mkt har varit och gjort bort och handlat lite mat på ica maxi idag så man har nått och äta o så, usch tycker verkligen det är så tråkigt och handla just mat alltid så mkt folk och alltid lika svårt och hitta på vad man ska handla och laga för mat för veckan, har fått så dålig fantasi nu förtiden och veta vad man ska hitta på att käka, och antar att det är just därför man tycker de är en pina och handla.. hehe ;)

Senare idag så har man varit och smått övningskört här i byn lite gick väl hyfsat så men man måste ju som ta tag i det dära med körkortet är ju så viktigt och skulle vara sååå sköööönt och få det!! ;). sen så efter det så har man hämtat elias från dagis och sen var de bara och ställa sig och laga lite mat det blev makaronipudding idag var mkt gott var år och dar sen sist ;).

sen efter maten så blev det att fara med pojkarna mina och hälsa på min mormor som bor i gammelstad var ett tag sen man var dit och så dessutom har hon varit inlagd på sjukhus för hon hade ont i hjärtat  hade tydligen kramat åt ordentligt o baki ryggen och strålat ut  i vänster arm och i benen och så men det visade inget som dom på sjukhuset kunde veta varför hon fått så men dom trodde det kunde bero på att hon haft det så stressigt och jobbigt sen min morfar blivit sjuk och åkt in och ut på sjukhuset och så fram och tillbaka och han har bara blivit sämre och nu är det inte alls bra alldeles virrig bara känner inte igen oss eller så , gud så hemskt det är och hemskt fort det kan bli så bara från en dag till en annan, får hoppas man själv inte blir så utan får hålla sig frisk och pigg länge :).

Nu vill man oxå att det ska bli den 27:e så man får löning snart så man får gå på stan och shoppa lite nya kläder åt pojkarna och så är så shopping sugen så och roligt och gå och kolla lite när de är rea och så brukar alltid fynda nå. Typiskt att alla butiker ska skicka ut sms när dom har rea  när man inte lyckas ha så mkt pengar kvar ju så typiskt.*suck* ajja Liam och dom har egentligen mkt kläder och så men man tycker som ändå att man aldrig har kan få nog av kläder och så.. haha ;) ajja bara invänta och se fram emot löningen snart!! ;)

Nu så ikväll blir det inte mkt mer och göra än ta de lungt och se lite tv eller så är ju en ny dag imorgon med nya saker som ska göras så!

Hej svejs!! ;)

Liam med ny kläder ;)
       Liam med sina nya snoopy kläder han fått ;)

Ät dags för liam innan sovdags ;)
    Liam får sin sista måltid innan läggdags för kväll/natten ;)


Då var det bokat ;)

Japp då var det bokat och klart för dopet Liams, har varit förra veckan för att boka en tid och det blev Lördag den 21:a februari kl 13.00 i Nederluleå kyrka i Gammelstad :). Ska på dopsamtal onsdagen innan den veckan d.v.s den 18:e. Har även skickat iväg våra dop inbjudan till alla våra bjudna gäster vi tänkt bjuda räknade att det blir väl kring 37st iaf lagomt mkt är som mest familj och lite av den närmaste släkten och så och deras barn och så.

Vi ska nog även vara här hemma hos oss blir de och ha fikat och så efteråt för nu när vi har ett stort hus nu med stort kök och vardagsrum och allt så vet ja att det går lika bra att vara hära så slipper man börja hyra och städa en lokal efteråt känns jobbigt när man lika gärna kan vara här och dessutom får dom som inte sett vars vi bor o hur vi bor se det kan ju bli lite små kul ju. :)

Har även smått börjat övningsköra lite med älsklingen min kändes skönt o komma igång med de för nu vill man f*n ha körkort är så less på att inte ha det och bli så låst och inte ta sig nånstans jobbigt o dyrt nu och åka buss när LLT börjat ta betalt för att åka med barnvagn, fattar inte varför dom ska börja med det nu när det aldrig tidigare kostat men antar att dom som alla andra ska börja snåla o tjäna in pengar på allt!! *suck*

Annars idag så har  dagen bestått av att man bara städat här i huset vilket kändes skönt och sen underhållt lill liam och så han har fortfarande så att han är grinig och skrikit mesta dels av natten misstänker nu att de är öroninflammtion som spökar för honom när ja läser på internet om öroninflammation så stämmer symptomerna på honom så ska eventuellt om de är likadant i kväll/natt med åka till vårdcentralen med honom så får dom kolla upp det, för det är så hemskt när han bara skriker o skriker det är riktigt ihållande och hjärtskärande för en och se och höra!! =(

Kvällen består väl av att umgås med familjen och se nå tv mot kvällen är ju så hemskt mkt snöoväder ute nu så.... =/

Hej svej så läänge!


Glömde en sak ;) hehe

Ja glömde ju näma oxå att vi har skaffat oss en katt också för Elias har länge tjatat om att vilja ha en kissekatt också. Vi fick ta över den eftersom de var genom lillebrorsans tjejs kompis som vi fick ta över den efter. Vi fick de för att hon tyckte att den hade så mkt energi och hon bodde i en lägenhet bara och tyckte de vore bättre att katten fick komma till ett bättre ställe där den kan få springa o leka ut av sig mer och här är de perfekt stort hus med stor tomt ute så ... ;)

ska lägga in en bild på lill spectra så hette hon men vi funderar på ett annat namn så vi får se vad de blir ;) hon är 4månader gammal oxå :) En härlig och social katt med mkt spring och fart i bena ;) hehe

Katten Spectra ;)
      Lill Spectra ;)


Jobbig natt.. =/

Ja då är det måndag idag och sliten och trött är man kan man säga, för Lillen var uppe i princip nästan hela natten till och från, vet ej vad de berodde på han bara skrek och skrek var hur jobbig natt som helst. Liam är ju iofs förkyld men tror ej att de var de som gjorde honom grinig tror hellre att de var antingen magen eftersom han haft problem lite med den eller så kan de vara tänderna hans som börjar komma som irriterar honom för han har skitit grönt och har haft fingrarna och näven i munnen o gnuggat i mun till o från! Ja tycker han har ofta varit grinig speciellt på kvällarna innan han ska somna inför natten hmm vad de kan bero på de återstår väl se, men en sak som är säkert är att man lär ju somna tidigt och hårt ikväll som en litet barn om liam tilllåter det .! hehe :)

Kan oxå medela att Liam är verkligen mammas lilla knäunge han ska bara sitta i famnen o så hela dagarna han skriker direkt man stoppar ner honom i babysittern eller lägger honom på en filt på golvet jobbigt värre, antar att ja har mig själv att skylla genom att ja har skämt bort lillen o så när han var mindre genom att gått o burit mkt på honom så får väl igen de nu.. men hur kan man motså en sån liten söt unge som honom ;)  nu är de risk att man låter som en negativ sur mamma just nu.. haha men så är de inte utan nå har lill älsklingen många och fina mysiga stunder oxå  är väl bara nå tillfällig period han har just nu;) 

Måste även berätta att igår var vi och åkte skridskor för Elias den andra sonen var så sugen på att pröva åka skridskor när pappa och morbror johan skulle iväg och åka och vi hittade små skridskor åt honom här hemma som antagligen nån av mina brorsor använt när dom var små :)Så då packade vi in oss i bilen och begav oss mot gammelstad där brorsan bor för där borta har dom en hockey rink ute som man får åka på, hade med vagnen och allt så liam kunde sova ute i vagnen medans vi åkte på isen , Elias var hur duktig som helst efter en stunds försök med lite ramlande i början men han lärde sig sen och var så stolt så, så de var både skönt o kul o få lite frisk luft och få spendera lite rolig tid med honom oxå :)

sedan så for vi hem och lagade middag och så för sen på kvällen var de dags för liam och få kvällsbada lite grann vilket han var mkt nöjd med och tyckte faktiskt mkt om de annars har han varit lite grinig tidigare dom andra gångerna..hehe! :) Så senare på kvällen blev de och se film jag och min sambo och min lillebrorsa Daniel och hans tjej malin :) så blev en rätt härlig och trevlig dag!

Tänkte till sist bjuda på lite fina bilder på lill killen min när han badade och lite andra bilderglömde dock kameran hemma när vi var på isen så har inga kort på storebror när han åker skridskor men de kommer väl fler tillfällen o fotografera! :)

Hejj svejs! :)

Liam i babysittern ;)

       Liam sittandes i babysittern ;)

Liam gymmar ;)
      Liam ligger och gymmar lite ;)

Liam sittandes med favorit skallran ;)
   Liam sitter med sin favorit skallra hållandes i handen ;)

Liam ligger i badet så  nöjd ;)
      Liam ligger så nöjd i badet ;)

Liam färdigbadad o nöjd i sin nya badrock ;)
     Liam ligger alldeles nöjd i sin nya badrock efter badandet ;)

Liam i badrocken ;)
         Snyggingen i ny badrocken ;)


Inflyttad i huset nu ;)

Jaha ja då kanske man ska ta sig en stund och skriva nån rad här också, man hinner knappt med nu förtiden tycker jag och sitta hära har som ni förstår mkt här i huset som vi håller på med nu när vi flyttat in och så men känns hur otroligt skönt som helst och dels få eget igen men få ett stort fint hus med mkt plats åt saker och ting och sen när de är renoverat så är de så fint som de kan bli. :) Känns även hur skönt som helst att Elias har nu en stooor gård att vara ute och leka på och inge bilar här nära som man behöver oroa sig för!! :)

Idag har dagen bestått av att vi for på morgonen till ögonmottagningen med Liam för vi fick ju en remiss dit för att kika på hans öga men dom såg inget och tyckte allt såg bra ut så de kändes ju skönt att de inte var nå allvarligt eller så. :) sedan har det mesta av dagen gått till att handla mat och även var och fyndade en ny snygg kökslampa från möbelhuset och även lite nya gardiner som ja ska sätta upp i köket imorn för nu ikväll har jag stått och putsat insidan på alla fönster här i huset och det var verkligen jobbigt för det är ju så hemskt mkt fönster på detta hus när de är en norbottensgård men fint blev de, dom var verkligen hur smutsiga som helst ju!! =/

Har även packat upp lite från kartonger och städat upp i Elias rum så de ser snyggt och prydligt ut( men undra hur länge de får vara de när de gäller han han är specialist på dra fram och dra ut saker och ting över allt men de tror ja inte han är ensam om.. haha ;)

Nej nu ska jag gå och vila mig lite grann och se lite tv och mysa lite med freddan kan behövas efter alla dessa fönster man putsat och dessutom blir de ikea imorn från morgonen så man måste ju vara utvilad till imorn då, vet inte hur många gånger jag varit till ikea förra året och nu herregud men men det är så kul o gå runt o titta o köpa saker och ting till hemmet, det är tur ikea finns dom har verkligen mkt bra saker till det mesta och bra priser för det mesta!! :)

Heeey heeey! :)

Liam skrattar;)
Liam Glad (Skrattar)

Elias och Liam tillsammans;)
Elias och Liam tillsammans i soffan ;)

sovrummet vårat ;)
Vårat sovrum ;)

Liams säng;)
Liams fina säng ;)

Del av köket;)
Del av vårat kök som syns ;)

frysen o kylen med skåp :)
inbyggd kyl o frys med skåpar oxå :)

Annan vinkel på köket ;)
En annan vinkel av köket ;)

fin vitrinskåpet;)
Fin vitrinskåpet;)

Köket ;)
närmare titt på köket köket ;)

Inbyggd micro och ugn:)
Skåpar med inbyggd micro och ugn ;)

Delar av hallen ;)
Lite av hur hallen ser ut med ;)

Vardagsrummet ;)
del av vårat vardagsrum (ser lite tråkigt utan gardiner men de kommer;)

Elias rum ;)
Del av Elias rum ;)

Våran fina bagar ugn ;)
del av vår fina bagar ugn som är i vardagsrummet ;)


Nytt år och ny månad ;)

jaha då var det både nytt år och ny månad ;) härligt gud så tiden går fort verkligen tycker förra året har verkligen bara rusat förbi, tycker även att det har gått mkt fortare denna gång när man är mamma ledig än förra gången vet inte  varför kanske för att man redan har ett barn sen tidigare och att de är nu mkt kring renoveringen i huset och så och man har så mkt annat och göra än när man är förälder och så hur som helst så njuter jag riktigt av att vara hemma med älsklingarna mina :)

Dessutom så har jag och min älskade sambo fredrik varit tillsammans och förlovade i 4år herregud är de så länge tyckte de kändes nyss men allt har verkligen gått fort för kommer ihåg vi förlovade oss nyårsafton 2004 vi hade bara varit tillsammans i ca 5månader när vi fick reda på att jag var gravid och skulle blir föräldrar för första gången var så spännande och såg verkligen fram emot det båda två och vi båda visste att vi är gjorda för varandra att det skulle bara vara jag och han och ingen annan för det var verkligen kärlek vid första överkastet när vi träffades ;)

annars idag har dagen bestått av att man packat upp lådor och lagt färdigt golvet i vardagsrummet så nu är det som färdigt så imorn blir det premiär och flytta in och sova över första natten så härligt o spännande ser verkligen fram emot och få eget igen har funkat bra här oh bott här tillfälligt hos mina föräldrar tills vi fått klart där ute i huset med renoveringen och så,  men ändå skönt och ha eget och så, har varit sån röra med vart man haft alla grejjer ner packade och så under tiden så ser fram emot och få ordning på saker o ting igen ;) haha


ser även fram emot och få lagat mat och baka en hel del nu när man har nytt och fint och fräscht kök. :) och känns skönt och ha gjort bort allt man ska göra på en gång med renoveringen och ha målat huset i somras och så och slippa börja sedan för nu sen kan man bara koppla ut av och inget behöva göra typ:) nu kommer man nog inte göra annat än att vara mest hemma när man fått så fint som man vill ha det*ler* ;) hehe

Resten av sista kvällen här hos mamma och dom i huset så blir väl och ta en skön bastukväll och se lite tv och mysa med älsklingen o njuta av hur fint vi fått det där i huset och se fram emot ett nytt härligt år tillsammans hela familjen i huset;)

ska nu gå o slå igång bastun tror jag så nu får det vara färdigt skrivet för ikväll och idag, hejsvejs! ;)


RSS 2.0